Foci

Ibra nélkül félkarú óriás volt a PSG

barcelona (barcelona, )
barcelona (barcelona, )

A Paris Saint-Germain 3-1-re kapott ki a vendég Barcelonától a BL-negyeddöntőben.

A katalánok a csoportkörben már kétszer találkoztak a franciákkal és nem lehetnek túl jó emlékeik a párizsi kiruccanásról, hiszen ősszel 3-2-re kikaptak Ibrahimovicéktól.

A Barcelona egyébként legutóbb 2001-ben nyert Franciaországban, azóta háromszor ikszeltek (kétszer a Lyon, egyszer a PSG ellen), egyszer pedig vereséget szenvedtek, ez volt az a bizonyos őszi találkozó.

Most viszont javítottak ezen a mérlegen, már a kezdés után róluk szólt a meccs: a 14. percben Messi a kapufát lőtte telibe, majd pár pillanat múlva a háló is megrezzent Neymar jóvoltából.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A vendégek a folytatásban több ziccert is kialakítottak, de a PSG is próbálkozott az egyenlítéssel, eredménytelenül. A meccs krónikájához tartozik, hogy az első negyedóra végén Thiago Silva sérülés miatt cserét kért.

A második etap is sérüléssel kezdődött, ezúttal Iniesta nem tudta vállalni a folytatást, de a Barcelona így is növelte előnyét: Luis Suarez remek cselek után talált a hálóba (0-2).

A 79. percben Suarez egy remek csavarással el is döntötte a mérkőzést, és majdnem a párharcot is, ám a párizsiak szépíteni tudtak Mathieu öngóljával, így egy hajszálnyi reményük még maradt a visszavágóra.

A barcelonai mérkőzésen a franciáknál már pályára léphet Zlatan Ibrahimovic is, aki ezúttal eltiltás miatt nem lehetett csapata segítségére.

A játéknap másik meccséről, a Bayern München vereségéről IDE kattintva olvashatsz.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Paris Saint-Germain – FC Barcelona 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Mathieu (82.-öngól) illetve Neymar (18.), Suarez (67., 79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik