Foci

Bombahír a Bundesligában: Klopp távozik

Jürgen Klopp (jürgen klopp, )
Jürgen Klopp (jürgen klopp, )

A sztáredző otthagyja Dortmundot. Már sejteni lehet, hova tart, sőt, azt is ki váltja a Borussia kispadján.

Szerdán délelőtt a Bild megszellőztette azt, amit sokan elképzelhetetlennek tartottak: Jürgen Klopp a nyáron elhagyja a Borussia Dortmundot. Saját kérésére ráadásul. A klub nem kívánta kommentálni a történéseket, de abból, hogy 13.30-ra sajtótájékoztatót hirdettek sejteni lehetett, igaz a hír.

Később aztán hivatalosan is elismerték, Jürgen Klopp annak ellenére távozik hét év után, hogy a szerződése 2018-ig szól. Érdekesség, hogy a sikertrénert az idény végéig pihenő Thomas Tuchel váltja majd, aki Mainzban is követte őt az edzői poszton 2009-ben, és tavaly távozott onnan. Klopp 2001-től 2008-ig ült a mainzi kispadon.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Irányításával a Dortmund kétszer lett bajnok, egyszer a Német Kupát, kétszer pedig a német Szuperkupát hódította el, valamint 2013-ban eljutott a Bajnokok Ligája fináléjába. A 2010/11-es szezonban az év edzőjének választották. A csapat mérlege Klopp-pal 270 meccsen 159 győzelem, 54 vereség és 57 döntetlen.

Ebben a szezonban ugyanakkor nem megy jól a csapatnak, amely óriási meglepetésre a tabella legvégén is időzött. Jelenleg csak a tízedik a BVB hat fordulóval a bajnokság vége előtt.

Az angolok természetesen egyből el kezdtek cikkezni arról, hogy a 47 esztendős szakember sosem titkolta, kipróbálná magát a Permier League-ben. Egyből össze is boronálták a Manchester Cityvel, amely szintén várakozáson alul teljesít az idényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik