Foci

Szivics: Jobb lett volna, ha most kirúgnak

Tomislav Sivic (tomislav sivic, )
Tomislav Sivic (tomislav sivic, )

Tomiszlav Szivics úgy véli, rossz volt az időzítés.

Mint arról beszámoltunk, a Diósgyőri VTK klubvezetése úgy döntött, nem hosszabbítja meg Szivics nyáron lejáró szerződését, így a júliustól új tréner dirigálja majd a piros-fehéreket.

A Nemzeti Sportnak a miskolciak vezetőedzője elmondta, még nem akartak erről beszélni, de a sajtóban nyilvánosságra került, így muszáj volt elismerni a szakítás tényét.

 Fotó: MTI

“Az utóbbi hetek kudarcai után sok minden megváltozott a klubnál és alighanem az én megítélésemben is. Amikor leültünk beszélni, már sejtettem, miről lesz szó. Lehet, hogy korrektebb lett volna, ha most kirúgnak, elköszönnek tőlem, de ha már így alakult, én becsülettel végigcsinálom a szerződésemből hátralévő időt, mindent megteszek a Diósgyőr sikeréért. Az más kérdés, hogy ez a helyzet, amelybe most kerültem, nem segít a céljaink elérésében” – mondta a tréner a sportnapilapnak.

A csapat játéka ősszel remek volt, várakozás felül teljesítettek a miskolciak, tavasszal viszont pocsék amit a pályán nyújtanak. Szivicsnek erről is megvan a véleménye.

“Hiányzik egy vezér a pályáról. Dolgozunk, variálunk, de magam is hiányolom az akaratot, a mindent elsöprő lendületet. Elment az önbizalom, jött a görcs, a hangulat is romlott. Tiszta lelkiismeretem, mert igyekeztem a maximumot kihozni a csapatból, és büszke vagyok arra, hogy a DVTK-val két kupadöntőbe is bejutottam, az egyiket megnyertük, a másikat tizenegyesekkel buktuk el.”

A Diósgyőr jelenleg a hetedik helyen áll a bajnokságban és szombaton a kiesőjelölt Honvéd otthonába látogatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik