Foci

Drámai meccsen veszített az ETO, nyert a Puskás Akadémia

Vasile Miriuta (vasile miriuta, )
Vasile Miriuta (vasile miriuta, )

A győri focicsapat kétgólos hátrányt dolgozott le otthon a Nyíregyháza ellen, mégis kikapott. A Puskás Akadémia Pápán szerezte meg első 2015-ös bajnoki győzelmét. A Pécs kapusát már a 6. percben kiállították Pakson, vereség lett a vége.

A nehéz helyzetben lévő Győri ETO labdarúgócsapata korán hátrányba került hazai pályán a Nyíregyháza ellen, Kamenár kapus mozdult ki rosszul a kapujából egy szögletnél, Lang lábáról pedig a hálóba pattant a labda. Öngól a 3. percben…

A folytatásban is főleg a Szpari akarata érvényesült, így a szünet előtt sikerült megduplázni az előnyt, Fodor fejelt a győri kapuba. Az ETO a második játékrész kezdetén jelezte, nem adta fel a mérkőzést, majd a 62. percben összejött a szépítő találat, Lipták használta ki Balogh kapus bakiját.

Felpörgött a góltól a Győr, sorra jöttek a hazai helyzetek, majd a 78. percben az ezen a mérkőzésen csereként debütáló, 19 esztendős Mayer Milán bólintott a kapuba. A 94. minutumban jött a slusszpoén, Pekár nyerte meg a meccset a Nyíregyházának.


Fotó: MTI

A Puskás Akadémia együttese ezzel egy időben Pápára látogatott, Lencse révén pedig a 27. percben a vezetést is megszerezte. A második játékrészben Seye került hatalmas ziccerbe, egyenlíteni azonban nem tudott, a vendégek kapusa nagyot védett. A lefújásig már kézben tartotta a meccset a felcsúti együttes, amely első bajnoki győzelmét aratta 2015-ben.

Egy harmadik összecsapás is 18 óra 30 perckor kezdődött, méghozzá a Paks és a Pécs csörtéje. A tolnaiak az első félidőben döntöttek el a meccset, Báló büntetőből, Könyves akcióból volt eredményes. A pécsiek kapusát, Poleksicet már a 6. percben kiállította a játékvezető, miután lerántotta gólhelyzetben kilépő Balázst.

Eredmények – OTP Bank Liga, 23. forduló

Győr, 2000 néző, v.: Berke

Győri ETO – Nyíregyháza Spartacus 2-3 (0-2)

Győr: Kamenár – Brdarovszki, Lipták, Lang, Dinjar (Prso 27.) – Pátkai, Bucsa (Kamber 71.), Ibánez – Rudolf (Mayer 55.), Priskin, Koltai

Nyíregyháza: Balogh J. – Fodor, Ivanovs, Törtei, Kovacevic, Rubus (Szokol 67.) – Kostic, Halenár, Pekár, Zofcak (Arziani 64.) – Seydi (Dartsimelia 84.)

gól: Lipták (62.), Mayer (78.), illetve Lang (3., öngól), Fodor (31.), Pekár (94.)

sárga lap: Lipták (23.), Priso (70.)

————————————————————————————————————————-

Pápa, 500 néző, v.: Vad II.

Lombard Pápa – Puskás Akadémia 0-1 (0-1)

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs – Jagodics, Csizmadia, Bogunovic, Völgyi – Stieber, Pongrácz (Waltner, 76.), Csilus (Sluka, a szünetben) – Vankó, Seye, Randjelovic (Popin, 63.)

Puskás Akadémia: Danilovic – Szélesi, Tar, Tamás, Spandler – Vaszicsku (Guaru, 83.), Fiola, Kleinheisler, Polonkai, Lencse (Szakály D., 87.) – Tischler (Harsányi, 66.)

gólszerző: Lencse (26.)

sárga lap: Bogunovic (35.), illetve Danilovic (62.), Szélesi (69.), Harsányi (80.), Fiola (86.)

————————————————————————————————————————-

Paks, 1238 néző, v.: Pintér

Paksi FC – PMFC 2-0 (2-0)

Paksi FC: Molnár – Kulcsár, Rodenbücher, Gévay, Báló – Bertus, Kesztyűs (Lenzsér, 82.) – Könyves, Balázs, Bartha (Kecskés, 73.) – Haraszti (Hahn, 73.)

PMFC-Matias: Poleksic – Nagy J., Causic, Balogh B., Uzoma – Horváth A. – Pauljevic, Szatmári, Fröhlich (Gőcze, 7.), Weitzer (Rácz, a szünetben) – Makriev (Frank, 67.)

gólszerzők: Báló (9., 11-esből), Könyves (32.)

sárga lap: Könyves (44.), illetve Makriev (30.)

piros lap: Poleksic (6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik