Foci

Pápán is nagy bajban van a foci

perutz-stadion(960x640).jpg (perutz-stadion)
perutz-stadion(960x640).jpg (perutz-stadion)

A Lombard Kézizálog Zrt. csődjének komoly hatása lehet az első osztályban szereplő pápai futballcsapatra - írta a Magyar Hírlap.

Az újság pénteki cikke szerint a cégcsoporthoz tartozó Új Lombard Kft. működteti a Lombard Pápa FC NB I.-es csapatát. A Lombard csődje Áldozó Tamás pápai polgármestert is meglepte.

Szerinte az anyacég helyzete közvetlenül nem érinti a futballklubot, ám közvetetten igen, és döntően befolyásolhatja a jövőjét. “Egyelőre én is csak a sajtóból értesültem a történtekről” – mondta a polgármester. 


 Fotó: papama.hu

A klub otthona, a Perutz Stadion az önkormányzaté, amelyet negyed évre egy-két millió forintért bérel a csapat. A város évi 55 millió forinttal támogatja a Lombard Pápa Termál FC-t. A “fékezett habzású” működésre a Lombard 99,5 százalékos tulajdonosa, Bíró Péter nélkül is van pénz, ám arra nem lát lehetőséget Áldozó Tamás, hogy az egyesületet átvegyék és üzemeltessék.
    
Az MLSZ-ben úgy tájékoztatták a lapot, hogy addig, amíg egy klubot működtető gazdasági társasággal szemben nincs jogerős felszámolás vagy végelszámolás kezdeményezve, a szövetség nem tesz semmilyen lépést. A Pápával szemben ilyen intézkedésről nincs tudomásuk.

A Pápán kívül a Győr is komoly bajban van a Quaestor-csőd után, hiszen a zöld-fehérektől távoztak a fontosabb befektetők, szponzorok, majd az ügyészség lefoglalta a stadiont és az ETO Parkot, a legfrisebb hírek szerint pedig teljesen kiürült a klub kasszája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik