Foci

Ultrák nélkül is rekordot dönthet a Fradi-Újpest

újpest fc, ferencváros (újpest, ferencváros)
újpest fc, ferencváros (újpest, ferencváros)

A hírek szerint többen lehetnek kint a Groupama Arénában, mint az előző fordulóban összesen az NB I pályáin. Ez 15 ezer embert jelent.

A derbit vasárnap 16:30 órakor rendezik az Üllői úton, és az jelenlegi formát tekintve nem merész kijelentés, hogy a Fradi számára kudarc lenne, ha nem nyerné meg a meccset, bár tudjuk, egy ilyen rangadón a papírforma számít legkevésbé.

Az sem elhanyagolható, hogy a két csapat végre nem csak párezer ember előtt focizhat, hanem tízezer fölé is felkúszik majd a nézőszám a Groupama Arénában. A Fradira és az Újpestre is ráfér majd a bíztatás, a zöldek 12 bajnoki óta veretlenek, míg a lilák november óta nem tudtak győzni.

 Fotó: MTI

A helyezések és a forma ellenére már a jegyárusítás kezdetén megrohamozták a pénztárakat, így könnyen előfordulhat, hogy az új aréna rekordot dönt: eddig a Nyíregyháza elleni első meccsre mentek ki a legtöbben, szám szerint 12 128-an, most viszont ennél nagyobb érdeklődésre lehet számítani. Tegyük hozzá, az előző forduló nyolc meccsét alig többen mint 14 ezren láttak a stadionokban.

A Fradi-Újpest viszont a teljes forduló statisztikáin is nagyot dobhat, főleg ha 15 ezer, vagy annál több drukker lesz ott a helyszínen, hiszen így már csak 11 ezren kell, hogy a másik hét meccset megtekintsék az NB I-es rekordhoz. Eddig a 3. fordulóban voltak legtöbben a stadionokban, akkor pontosan 26 969-an, ami 3371-es átlag.

A Blikk számításai szerint a Ferencváros bevétele akár elérheti az 50 millió forintot is, ugyanis a hazai meccsek közül most lesznek a legdrágábbak a belépők, ez az egyetlen A+ kategóriás mérkőzés.

Ugyanakkor a nézőszám jóval magasabb is lehetne, hiszen a kártyarendszer és a vénaszkenner miatt a Fradi és az Újpest szervezett szurkolói csoportjai sem lesznek ott a stadionban. Mindkét tábor az arénán kívülről tekinti majd meg a rangadót, így jópár ezer ember és igazi futballhangulat nélkül játszhatják le a derbit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik