Foci

Kubatov: nem ülök le az ultrákkal

Kubatov Gábor (Kubatov Gábor)
Kubatov Gábor (Kubatov Gábor)

A Fradi elnöke terjedelmes interjúban osztotta meg gondolatait a szurkolókkal, a vénaszkennerrel és a Fradi Securityval kapcsolatban. Többek közt.

Kétségtelen tény, Magyarországon az üzleti alapú labdarúgáshoz leginkább a Ferencváros áll közel. Egyrészt azért, mert bizonyítottan a legnépszerűbb, legnagyobb támogatottságú klub hazánkban, másrészt a leglátványosabb beruházások, klubmodell-átalakítás is ott történt meg az elmúlt években.

Szintén vitathatatlan tény, a paradigmaváltás motorja Kubatov Gábor, a zöld fehérek elnöke, aki nem tagadja, hogy maga is az elhíresült B-közép, a “2-es szektor” tagja volt. A Fidesz pártigazgatója a hír24.hu oldalon januárban két nagy interjúban vallott minderről (itt és itt), és arról, hogy már akkor is, de azóta még inkább elmérgesedett a viszonya az egykori szurkolótársak némelyikével.

 Kubatov Gábor zöld-fehér
Fotó: MTI 

Az nso.hu-n olvasható interjúban most úgy fogalmazott a Fradi vs. ultrák meccs állásával kapcsolatban, hogy három és fél évig tárgyalt velük, de nem volt eredménye, eljátszották a bizalmaát, már nem ül le velük, beszélgetni. Hangsúlyozta, a Fradi vezetése örömmel látja az ultrákat ma is, de meg kell tanulniuk viselkedni, és vállalni a következményeket a tetteikért.

“Akit ki kellett tiltani, az kint is marad, nagyjából tizennégy emberről van szó, nem két-háromezerről. Tudom, hogy egy összetartó közösség, és néhány ezer ember emiatt nem jön, pedig nagyon hiányzik a szurkolásuk. Szurkolói kultúrát kell váltani. Az én lányom tizenkét éves, szerintem nem jó, hogy neki be kell fognia a fülét egy Újpesttel kapcsolatos rigmusnál a stadionban. Tavaly kilencezres átlagnézőszám volt, az idén ezt minden bizonnyal meghaladjuk, a derbin valószínűleg tizenhétezernél is több ember lesz” – fogalmazott az elnök.

Az elnököt sok támadás éri azzal kapcsolatban is, hogy az Erkölcs, Erő, Egyetértés jelmondat, miként fér meg azzal, hogy a klub biztonsági szolgálatában, a Fradi Securityban bűnözők vannak, egyik vezetője az a Szabó “Szőke” Ferenc, aki ismert alvilági figura, több, mint tíz évet töltött börtönben?

“Volt rendőrök vezetik, vannak benne kemény srácok, de a mi szurkolótáborunk is ilyen” – jelentette ki Kubatov Gábor. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik