Foci

Elrendelték a Győri ETO FC Kft. csődeljárását

ETO Park (eto park,)
ETO Park (eto park,)

Kész, vége, kiürült a kassza az ETO-nál. A csapatot üzemeltető Kft. is csődeljárás alá vonták április 1-től. A sportigazgató arra kéri a szurkolókat, hogy a szombati, Nyíregyháza elleni mérkőzésre is minél többen jöjjenek ki, mert úgy a jegybevételből talán tudják fedezni a meccs rendezési költségeit.

Kötelező hirdetésben jelent meg a Nemzeti Sportban, hogy idézzük: “A Győri Törvényszék Cspk. 08-15-000002/10. sz. végzésével elrendelte a Győri ETO FC Kft csődeljárását, melynek kezdő időpontja 2015 április 1. napja.” Folytathatnánk a hivatalos szöveget, de nem tesszük, ellenben idzézzük Szasa Sztevanovics idevágó szerdai nyilatkozatát. 

„Nincs pénz a kasszában, nincs miből fizetni a játékosoknak. Természetesen nem ölbe tett kézzel ülünk, keressük a megoldást, miként lehetne bevételhez jutni, és csak köszönettel tartozunk azoknak, akik valamilyen módon megpróbálnak segíteni rajtunk. A kerettagok nemcsak becsülettel dolgoznak, azt is vállalták, hogy minden körülmény között végigfutballozzák a szezont. Hétről hétre megyünk előre, szombaton a Kecskemét ellen is csak az egyik tribünt nyitottuk ki, hogy kevesebb legyen a költségünk. Nagyon fontos lenne, hogy a szurkolók mellénk álljanak, jó volna, ha a szombati, Nyíregyháza elleni mérkőzésre is minél többen jönnének ki. A keddet az MLSZ-ben töltöttem, mert tisztán akarunk látni, mit kell tenni annak érdekében, hogy a klublicencünk rendben legyen” – nyilatkozta a szerdai a Nemzeti Sportban a Győri ETO sportigazgatója. 

Mint köztudott, a Quaestor-csőd miatt Tarsoly Csaba klubtulajdonos előzetesbe helyezték – 10 évet is kaphat -,  a stadiont lefoglalta a nyomozóhatóság és veszélybe került a Győri ETO labdarúgócsapatának jövője is, amit sokan hamar meg is elégeltek a klubnál.

A szakmai stáb több tagja döntött úgy, hogy felmondAlin Minteuan másodedző, Cristian Dragota erőnléti edző és Carlan Horea kapusedző jelezte távozási szándékát. A nevezett szakemberek Miriuta László vezetőedző hívására érkeztek Győrbe.

Ökrös András, az egyesület ügyvezető igazgatója is otthagyta a süllyedő hajót, így jelenleg az a helyzet állt elő, hogy az ETO-nak a sportigazgató az első embere, aki viszont csak korlátozottan rendelkezik a döntésekhez szükséges aláírási joggal.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik