Foci

Orbán a magyar fociról: messze még a vége

Puskás Suzuki Kupa (puskás suzuki kupa, )
Puskás Suzuki Kupa (puskás suzuki kupa, )

Hétfőn ért véget a Puskás Suzuki Kupa, amelyet végül a Honvéd nyert meg a Real Madrid U17-es csapata előtt. A miniszterelnök értékelt.

 A Real Madrid, az A-csoportból, többek közt a házigazda, a Puskás Akadémián (4-1) és a holland Feyenordon keresztül “verekedte magát” a döntőig, míg a Honvéd a román Hagi Akadémiát és a görög Panathinaikost megelőzve lett döntős. A Honvéd végül büntetőpárbaj után negyedszer nyerte meg a rangos utánpótlástornát.

 

“A Puskás-kupa életre hívásával azt akartuk megtudni, hogy a nemzetközi élmezőnyhöz képest a kiemeltnek számító, jól dolgozó magyar labdarúgó-akadémiák hol tartanak. Ezért van itt a Hagi Akadémia, a Feyenoord, a Panathinaikosz, a Real Madrid. Öcsi bácsira is emlékezünk, de a legjobb utánpótláscsapatokból akarunk mindig hívni, hogy fölmérjük, hol tart a magyar labdarúgás. Hát, még sok munkánk van hátra. Az elején már túl vagyunk, de messze még a vége. Nem is látjuk még. Ez a Real Madrid egy nagyon jó csapat, ha látunk majd két-három játékost belőle nagy európai klubokban, nem kell meglepődnünk. Játéktudásban valószínűleg fölénk is nőtt, mármint a Honvédnak is. Bennünket pedig megvertek, tehát nálunk nem csak jobban játszottak, hanem eredményesebben is. Ugyanakkor a Honvéd példát mutatott abból, hogy ez egy olyan sportág, ahol, ha fegyelmezett vagy, ha szervezett vagy, ha hiszel benne, akkor tudsz nyerni. Három dologra van szükség: lábra, szívre meg észre. Tehát akaratra, gondolkodásra és fizikai erőre. És a Honvéd állta a sarat. A jobban játszó csapatot is meg lehet verni, ezt tanultuk meg a mai délután” – fogalmazott a döntő után Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója a fináléról élőben beszámoló Duna World csatornán.

Eredmények – Puskás Suzuki Kupa

döntő:
Budapest Honvéd-Real Madrid (spanyol) 2-2 (2-1) – 11-esekkel 3-1

a 3. helyért:
Hagi Akadémia (román)-Feyenoord (holland) 1-0 (0-0)

az 5. helyért:
Puskás Akadémia-Panathinaikosz (görög) 2-1 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik