Foci

Újpesten nyert a Videoton

Filipe Oliveira (filipe oliveira, )
Filipe Oliveira (filipe oliveira, )

A fővárosiak játszottak jobban, de a listavezető szerezte a mérkőzés egyetlen gólját.

A listavezető Videoton labdarúgócsapata igen szétszórtan futballozott az Újpest elleni meccs elején, így Calatayudnak kellett több védést is bemutatnia. A 37. percben aztán mondhatni a semmiből vezetést szerzett a Vidi, Stopira remek indításával Oliveira lépett ki, majd két védő közül kilőtte a hosszú alsó sarkot, Balajcza tehetetlen volt (0-1). Nem sokkal később a lila-fehérek is betaláltak, ám Perovic lesen kapta a labdát, így a játékvezető nem adta meg a találatot. Kovács Istvánt a félidő hajrájában le kellett cserélni sérülés miatt.


Fotó: MTI

Fordulás után egyből Nikolics jelentkezett egy kaput elkerülő lövéssel, majd újra az Újpest percei következtek, de egyenlítenie nem sikerült a házigazdának. A 60. percben megduplázhatta volna előnyét a fehérvári együttes, Oliveira passzát azonban még idejében lefülelték a hazai védők.

A 74. percben ismét Calatayudnak kellett bravúrt bemutatnia, Bardhi veszélyeztetett szabadrúgásból. Próbálkozott az Újpest a lefújásig, ám nem jött össze az egyenlítést, a Videoton mindhárom pontot elvitte a Megyeri útról és magabiztosan vezeti a bajnokságot. A székesfehérváriak 11 bajnoki találkozó óta veretlenek, míg az újpestiek sorozatban hatodik meccsükön maradtak nyeretlenek az élvonalban.

A két csapat szerdán ismét találkozik Székesfehérváron a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Eredmény – OTP Bank Liga, 22. forduló

Szusza Ferenc Stadion, 1300 néző, v.: Vad II.

Újpest FC – Videoton 0-1 (0-1)

Újpest FC: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró – Suljic, Stanisavljevic, Balogh B., Nagy I. G., Andric (Bardhi, 61.) – Perovic (Ojo, 76.)

Videoton FC: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Sakla, Stopira – Oliveira, Sándor Gy., Kovács I. (Simon Á., 45.), Trebotic (Ivanovszki, 59.), Gyurcsó (Heffler T., 75.) – Nikolics

gólszerző: Oliveira (37.)

sárga lap: Stanisavljevic (32.), Ojo (86.), illetve Juhász (25.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik