Foci

Ronaldo ötöt, a Real kilencet lőtt

real madrid (real madrid,)
real madrid (real madrid,)

Kilencszer kellett kihalásznia a hálóból a labdát a Granada kapusának.

A Real-szurkolók az utóbbi hetekben többször is hangosan fejezték ki nem tetszésüket, hiszen kedvenceik átadták az első helyet a Barcelonának és a mutatott játék is gyenge volt.

Így tehát lehett javítani a Granada ellen, ráadásul a csapatba hosszú sérülés után visszatért James Rodriguez is, így tényleg nem lehetett erősebb kezdőt összeállítani.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az első húsz percben a Granada még egész jól tartotta magát a Bernabeuban, ám utána megtört a lendületük és futószalagon kapták a gólokat: a 25. percben Bale nyitotta a sorozatot, majd Ronaldo nyolc perc alatt triplázott.

A fordulást követően a portugál klasszis megszerezte negyedik találatát is, Benzema pedig kettőt hintett Granadának, így az 56. percben már 7-0 állt az eredményjelzőn. A hazaiak később érthetően visszavettek az iramból, de még így is percenként kerültek oda a kapu elé.

A hajrában aztán Ibanez megszerezte a Granada becsületgólját, majd a 83. percben Mainz saját kapuját vette be, de ekkor még nem alakult ki a végeredmény, csak az utolsó percben Ronaldo fejese után (9-1). A Real Madrid hátránya egy pontra csökkent a Barcelona mögött, de a katalánok csak este lépek pályára Vigóban.

A portugál támadó ötször volt eredményes a meccsen, de ez messze van a rekordtól, melyet hét találattal holtversenyben Agustín Sauto Arana és Kubala László tart.

Eredmény – Primera División, 29. forduló

Real Madrid – Granada 9-1 (4-0)
Gólszerzők:
Bale (25.), Ronaldo (30., 36., 38., 54., 89.), Benzema (52., 56.), Mainz (83.-öngól) illetve Ibanez (74.)

Videó – A Real Madrid győzelme:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik