Foci

Csúfos helyzetbe kerülhet az Újpest

újpest fc (újpest fc)
újpest fc (újpest fc)

Nikolics Nemanja lehet a Videoton-Újpest mérkőzés főszereplője.

Vasárnap délután két mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 22. fordulója: az Újpest a Videotont, a Haladás a Honvédot fogadja.

A játéknap legfontosabb kérdése az lesz, hogy az éllovas fehérváriak a fővárosból is három ponttal távoznak-e, illetve ha nyernek, mennyivel verik a lilákat.

 Fotó: MTI

Az Újpest ugyanis az eddigi 21 forduló alatt mindössze 19 gólt szerzett, ez pedig botrányosan rossz statisztika, hiszen csak 0,9-es gólátlag meccsenként, miközben a Videotonnál ez a szám 2,19 (21 meccsen 48 találat).

Ami viszont lényegesebb, a fehérváriak válogatott támadója 18 gólnál jár a bajnokságban, vagyis eddig eggyel kevesebbet szerzett mint a teljes újpesti keret, így ha esetleg 2-0-ra nyernek a negyedik kerületben a vendégek, és mindkét alkalommal Nikolics lesz eredményes, az a csúfós helyzet áll elő, hogy a góllövőlista első helyzettje többször talált a hálóba mint a teljes újpesti keret – írja az nso.hu.

A bajnokságban egyébként csak öt olyan együttes van, amely 20 gól alatt maradt (UFC, Haladás, Pápa, Dunújváros, Honvéd), de közülük az erős védelmének köszönhetően csak az Újpest tanyázik a középmezőnyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik