Foci

Haknizni járt jelmezével a régi Fradi-sas

fradi-sas (fradi-sas)
fradi-sas (fradi-sas)

A Ferencváros kabalaállatát megtestesítő személy a pályán kívül húzott hasznot a gúnyából.

Nagy visszhangot váltott ki, hogya Ferencváros lecserélte a Fradi-sast, így mindenki kíváncsian várta, milyen lesz a zöld-fehérek új, „európaibb” kabalaállata. Csütörtökön aztán a klub leleplezte az új sast, az azonban nem aratott osztatlan sikert – és akkor még finoman fogalmaztunk.

A csapat hivatalos Facebook-oldalán többen is nemtetszésüknek adtak hangot, ki felháborodva, ki viccesen. Mi is végeztünk egy kis közvélemény-kutatást, aminek az lett az eredménye, hogy százból hat embernek tetszik az új sas.

A klub azzal magyarázta a váltást, hogy modernebb, mozgékonyabb kabalát szerettek volna, a régi gúnyát magára öltő Nagy Imre azonban nem értette, miért küldték el őt.

 Fotó: MTI

A Blikk úgy értesült, Nagy az elmúlt időszakban 20 ezer forint plusz üzemanyagköltségért vállalt fellépéseket, többek közt születésnapi zsúrokon is megjelent. A hazai mérkőzésekre pedig méregdrága VIP-jegyekkel mehetett be a Groupama Arénába.

Nagy a bulvárlap megkeresésére cáfolta, hogy a sasból akarta megélhetését biztosítani.

“Három karszalagot kértem a mérkőzésekre, nekem és a segítőimnek. Pénzt a Ferencvárosi Torna Club rendezvényein soha nem kértem. Az öregfiúk csapat ajánlott fel a benzinpénz mellé 20 ezer forintot, de az egyedi eset volt. Valóban, néhányszor eljártam zöld sasként születésnapra, vagy akár esküvőre is, ilyenkor legfeljebb üzemanyag-térítést fogadtam el. Ám ha varratni vagy tisztíttatni kellett a jelmezt, akkor én álltam a költségeket” – nyilatkozott.

Hozzátette, érthetetlen, ha valakinek gondja volt, akkor miért nem közölték vele. Amikor leváltották, azt mondták, nem személyes probléma miatt született a döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik