Foci

Dárdaiék és a Bayern is rangadót játszik

dárdai pál (dárdai pál)
dárdai pál (dárdai pál)

Borussia Dortmund-Bayern München mérkőzést rendeznek szombaton este a német labdarúgó Bundesligában, a 27. forduló vasárnapi zárómérkőzésén pedig Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC az ugyancsak kiesés ellen küzdő Paderbornt fogadja.

A BVB-Bayern mérkőzés még akkor is kiérdemli a rangadó jelzőt, ha jelenleg 31 pont választja el egymástól a két együttest a tabellán. A vendég bajorok 64 ponttal listavezetők, míg a dortmundiak 33 ponttal a tizedik helyen állnak.

A házigazdák ugyanakkor tavasszal remekelnek, utóbbi hét meccsükön öt győzelem és két döntetlen a mérlegük, a müncheniek pedig hat győztes mérkőzés után legutóbb kikaptak az Allianz Arénában a Borussia Mönchengladbachtól. Ráadásul most David Alaba, Arjen Robben és Franck Ribéry sem állhat Pep Guardiola vezetőedző rendelkezésére, így elképzelhető, hogy tovább tart majd a Dortmund menetelése.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A vasárnapi, görögök elleni, budapesti 0-0 után most Berlinben vár nagy feladat Dárdai Pálra, aki a Hertha BSC vezetőedzője és a magyar válogatott szövetségi kapitánya is egyben. A fővárosi gárda az utóbbi négy bajnokiján nem talált legyőzőre, ennek következtében négy pontra eltávolodott a veszélyes zónától, s amennyiben sikerül legyőznie az öt találkozó óta nyeretlen, utolsó előtti Paderbornt, még nagyobb biztonságban érezheti magát.

Szalai Ádám és Stieber Zoltán ugyancsak szerephez jutott a múlt heti Európa-bajnoki selejtezőn: előbbi csapata, a Hoffenheim most a harmadik Mönchengladbachot fogadja, utóbbi együttese, az osztályozós helyen álló Hamburger SV pedig a negyedik Leverkusen vendége lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik