Foci

Az Arsenal lefocizta a Poolt

arsenal (arsenal fc, )
arsenal (arsenal fc, )

Az Arsenal az első félidő hajrájában három gólt lőtt, s ezzel el is döntötte a Liverpool elleni londoni rangadót az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában.

Előbb a 37. percben a spanyol Hector Bellerín volt eredményes egy remek egyéni akció végén, majd három perccel később a németek világbajnoka, Mesut Özil talált be szabadrúgásból. Közvetlenül a szünet előtt a chilei Alexis Sánchez növelte a házigazdák előnyét egy 18 méterről lőtt bombagóllal, s ezzel el is dőlt a három pont sorsa.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az utolsó percekre Emre Can kiállítása miatt megfogyatkozó Vörösök erejéből csak a szépítésre futotta: a 76. percben Jordan Henderson talált be 11-esből, a francia Olivier Giroud azonban a 91. percben még válaszolt erre, így 4-1 lett a vége.

Az Ágyúsok február 7-én szenvedtek legutóbb vereséget a Premier League-ben, azóta minden bajnokijukat megnyerték. A mostani sikerrel feljöttek a második helyre a tabellán, s ha a címvédő Manchester City hétfőn pontot veszít a Crystal Palace otthonában, meg is őrzik ezt a pozíciót.

Eredmény – Premier League, 31. forduló:

Arsenal-FC Liverpool 4-1 (3-0)
Gólszerzők:
Bellerin (37.), Özil (40.), Sanchez (45.), Giroud (91.) illetve Henderson (76.-büntetőből)
Piros lap:
Can (84.) 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik