Foci

Pisont István távozott az MLSZ-től

Pisont István (pisont istván, )
Pisont István (pisont istván, )

Bernd Storck sportigazgatóval közölte a döntését, aki elfogadta azt.

Múlt héten Norvégia ellen játszott felkészülési mérkőzést a magyar U18-as labdarúgó-válogatott, az északiak 3-1-re nyerték meg az összecsapást. A találkozót követően Pisont István, az együttes szövetségi kapitánya az öltözőben jelezte játékosainak, hogy távozik a posztjáról, majd pár nappal később a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) is tudatta döntését.

A szakember az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozott a miértről és elég kritikus hangot ütött meg az U18-as csapat kapcsán, mint mondta, dühös és csalódott játékosai miatt.


Fotó: mlsz.hu

Pisont ugyanakkor nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az MLSZ-nél maradjon, ennek kapcsán a hét elején beszélgetett Bernd Storckkal, a szövetség német sportigazgatójával. A megbeszélés vége az lett az mlsz.hu cikke szerint, hogy a korábbi 31-szeres válogatott Pisont István beadta a felmondását, a kialakult helyzetben pedig egyetértett ezzel Storck, aki elfogadta a döntést.

A távozó szövetség edző 2009 januárjától dolgozott a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékeiben, az elmúlt több mint hat évben közel 150 nemzetközi mérkőzésen ült a korosztályos válogatottak kispadján vezetőedzőként vagy másodedzőként. Az utóbbi években több korosztályos válogatottnál is ért el részsikereket, az 1995-ös és az 1996-os születésű játékosokkal egyaránt U17-es Európa-bajnoki elitkörbe jutott, és mindkét esetben csak kevéssel maradt le csapatával a kontinensviadalról, előbbi esetében pusztán adminisztratív okok miatt nem jutott be a nyolcas döntőbe együttese. Stábtag volt a 2009-es U20-as világbajnokságon, és tavaly nyáron másodedzője volt a vb-részvételt kiharcoló U19-es együttesnek is. Pisont István szövetségi edzőként 15 tétmérkőzésen vezetett utánpótlás-válogatottat, mérlege 10 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség. Csapataival több nemzetközi viadalt is megnyert, köztük a hazai rendezésű Telki Kupát – írja Pisontról az mlsz.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik