Foci

Csányi: El kell azon gondolkodni, ki legyen Dárdai utódja

dárdai pál (dárdai pál)
dárdai pál (dárdai pál)

Az MLSZ elnöke szerint a magyar labdarúgásnak hosszú távon érdeke, hogy legyen egy Bundesliga-edzője.

Csütörtökön tartotta éves küldöttgyűlését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), melyen újabb öt évig megválasztották elnöknek Csányi Sándort. A szervezet első emberével ennek kapcsán készített interjút a Nemzeti Sport, a sportnapilap pedig feltette a megkerülhetetlen kérdést: mi lesz Dárdai Pállal?


Fotó: MTI

Csányi elmondta, leginkább az MLSZ főtitkára, Vági Márton egyeztetett a Hertha BSC-vel, de az tény, hogy november 30-ig szóló szerződése van a szövetséggel. A Hertha visszahívhatja ugyan, de az MLSZ szerint ezt egyoldalúan nem teheti meg.

„Fontos hangsúlyozni, hogy eddig nem jelentkeztek Berlinből. Az ugyanakkor nyilvánvaló, hogy ez a megoldás senkinek nem jó. A magyar futballnak hosszú távon az az érdeke, hogy legyen egy Bundesliga-edzője. Éppen ezért tudomásul kell vennünk, ha Dárdai Pál a Bundesligát választja. El is kezdhetünk azon gondolkodni – és ezen a téren a jelenlegi kapitánnyal az élen sokak véleményére számítok –, hogy ki legyen az utódja. Mondom ezt annak ellenére, hogy ha kijutunk az Európa-bajnokságra, azt szeretném, hogy Pali vezesse a válogatottat” – mondta Csányi Sándor a Nemzeti Sportnak.

Dárdai Pál Pintér Attila menesztése után vette át a válogatott irányítását, először beugróként, majd decemberben 2015 novemberéig szerződött le az MLSZ-szel. Idő közben azonban ő lett a Hertha BSC vezetőedzője is és az eddigi eredmények alapján sikerülhet neki az a bravúr, hogy bent tartja az élvonalban a berlini alakulatot, márpedig ebben az esetben a Hertha vezetősége hossú távon tervezne vele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik