Foci

Véres torkú NB I-es klubokról beszélt Csányi Sándor

Csányi Sándor (csányi sándor, )
Csányi Sándor (csányi sándor, )

Újabb öt évig lesz a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke. A csütörtöki küldöttgyűlésen megválasztották az elnökség tagjait is. Csányi Sándor egy ízben "b*zi" MLSZ-t is mondott.

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója 2010 óta irányítja az MLSZ-t, megbízatása öt évre szól. Csányi Sándor, akit múlt héten beválasztottak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságába, egyedüli jelölt volt a posztra. A közgyűlés egyhangúlag választotta meg ismét elnöknek.

Az elnökség tagjai: Balogh Gabriella, Bánki Erik, Berzi Sándor, Dankó Béla, Garancsi István, Nyilasi Tibor, Dr. Anthony Radev és Dr. Török Gábor.


Fotó: MTI

Csányi Sándor évértékelő beszédében több témát is érintett. A szurkolói kártyáról elmondta, hogy sikeres és marad, azokat nem várják vissza a stadionba, akik csak balhézni jártak meccsre. Az elnök azt ugyanakkor elismerte, hogy a kártya bevezetésének kommunikációjában hibáztak, mert csak a biztonsági szempontokkal érveltek, pedig azt kellett volna hangsúlyozni, hogy a kártya elsősorban a szurkolók helyzetének megkönnyítését szolgálja.

“Segítségével zökkenőmentessé vált a jegyvásárlás, ez tapasztalható volt a görögök elleni Eb-selejtező előtt is: a jegyek 60 százalékát interneten vásárolták meg, a belépők egy héttel a mérkőzés előtt elfogytak. A tiltakozások alapja az volt, hogy visszaélés történhet az adatkezelés során, de az elmúlt egy évben egy esetben sem merült fel, hogy visszaélés történt volna, nem is fordulhat elő ilyen, mert a rendszer ezt egyszerűen nem engedi meg” – idézi az mlsz.hu.

Szót emelt amellett, hogy csökkentené a légiósok számát. Azok a csapatok, akiknek van akadémiájuk, de túl sok légióst szerepeltetnek csapatukban, azok ne kapjanak állami támogatást.

Csányi Sándor szerint át kell gondolni, hogy van-e értelme 16 NB I-es csapatot működtetni. Mint mondta, több együttesnek is „véres” a torka.

“Az MLSZ eredményesen alakította át az NB II-es és az NB III-as versenyrendszert, felvetődik azonban a kérdés, szabad-e ilyen gazdasági háttérrel 16 csapatot versenyeztetni az élvonalban.”

Csányi Sándor a tagok megválasztása után is mondott egy beszédet, amiben így összegzett:

“Azt gondolom, alapvetően rend van, eltekintve azoktól, akik engem szidnak és a b*zi MLSZ-t, de ez benne volt a pakliban, amikor elvállaltam az elnökséget. Olyan atrocitások, amilyenek korábban előfordultak, már kevésbé fordulnak elő a nemzeti bajnokságokban. Sajnos alacsonyabb osztályokban még akadnak kirívó esetek. A cél az, hogy a profi klubok házon belül meg tudják oldani a fegyelmi ügyeket.”

Csányi beszámolóját és a 2014-re vonatkozó összes jelentést, illetve a 2015-re beterjesztett terveket egyaránt egyhangúlag fogadta el a küldöttgyűlés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik