Foci

Van B-terv a Győri ETO megmentésére

ETO Park (eto park,)
ETO Park (eto park,)

A Rába ETO futsalcsapata segíthet be a focistáknak.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere nyilatkozott a Nemzeti Sportnak és elmondta, a zár alá vétel a Győri ETO labdarúgócsapatát működtető kft.-re is vonatkozik, így az nem adható el. Pedig így lehetett volna megmenteni a futballklubot.

„Tudomásom szerint a zár alá vétel erre a kft.-re is vonatkozik. Így a tulajdonosa nem adhatja vagy cserélheti el, és bérbe sem adhatja. Miként a vagyon-visszaszerzési eljárásban lefoglalt ETO-parkot és a stadiont sem. Ha pusztán ez az egyetlen megoldásunk lenne – azaz a jelenlegi futball-kft. értékesítése –, alighanem lehúzhatnánk a rolót” – mondta Borkai Zsolt a Nemzeti Sportnak.

Elárulta, van B-terv is, a jogászok ugyanis a sporttörvény és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vonatkozó rendelkezése alapján találtak egy járható utat:

„A játékosokat és az indulási jogot olyan létező gazdasági társaságba vinnénk át, amelynek egyébként már van a szövetség által kiadott érvényes licence. Ilyen például a Rába ETO önálló futsalcsapatát működtető kft. Az átadáshoz viszont szükség van a korábbi, de hatvan napig aláírási joggal rendelkező ügyvezető, illetve a kirendelt csődbiztos aláírására. Úgy vélem, két héten belül eldől, hogy megmenekülhet-e a klub” – így Borkai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik