Foci

Tovább erősödik a brazil kontingens Madridban

danilo (danilo)
danilo (danilo)

Danilo a 23. brazil labdarúgó lehet, aki magára húzza a Real Madrid mezét.

A Porto és a Real Madrid szerdán jelentette be, hogy a spanyolok 31,5 millió euróért leigazolták Danilót, a portugálok jobbhátvédjét, akire valljuk be, semmi szüksége nem volt Carlo Ancelotti csapatának.

Kis kitérővel hozzátennénk, hogy épp ezen a poszton játszik a 23 éves Daniel Carvajal, aki az utóbbi időben meghatározó játékosává vált a Real Madridnak, de ha gond van, a pótlására a rutinos Alvaro Arbeloát is meccsbe dobhatja Ancelotti. Így érkezett meg a posztra harmadiknak Danilo, aki vélhetően nem szeretne majd sokat padozni, de tudjuk, hogy az olasz mester ragaszkodik az általa favorizált 11-hez, így az összesen 58 millió eurót érő három labdarúgó közül kettő nem lesz túl boldog.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Persze nem mintha a mi dolgunk lenne, de a klubvezetés jobban tette volna, ha a másik oldali bekk pozícióját erősíti meg, Marcelo kiválása esetén ugyanis annak a Fabio Coentraónak kell játszania, aki közel sem nyújta már azt a szintet, mint mikor megvették a fővárosiak.

Danilo egyébként a Real Madrid 23. brazil játékosa lehet. Lucas Silva január végén mutatkozott be a Blancóknál, így volt a 22. debütáló, persze itt nem számoljuk Pepét, aki hivatalosan portugál állampolgár.

A királyi alakult először 1935-ben szerződtetett brazil labdarúgót: akkor év végén, december 15-én húzta magára először a csapat mezét bizonyos Fernando Giudicelli, aki egyetlen bajnokin lépett pályára, majd gyorsan el is küldték Madridból.

Az ötvenes évekig nem volt túltengés brazil labdarúgólból a Realnál, de akik megfordultak a keretben, nem is tudták megváltani a világot, egészen az ezredfordulóig: ekkor olyan klasszisok kergették a labdát a klubnál, mint Roberto Carlos, Ronaldo, vagy most Marcelo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik