Foci

Magyar-görög: szpíker nélkül megnémult a közönség

magyar szurkolók (magyar szurkolók)
magyar szurkolók (magyar szurkolók)

Enyhe túlzás lenne azt állítani, hogy parázs hangulat uralkodott volna vasárnap a Groupama Arénában.

Ennyire rossz lenne a magyar válogatott?

A magyar válogatott finoman fogalmazva egy taktikus mérkőzésen játszott 0-0-s döntetlent a görögök legjobbjaival az Eb-selejtező ötödik fordulójában.

Volt szerencsém a helyszínről megtekinteni a rangadót, amin a hangulat azonosult a játék minőségével.

Bő egy órával a kezdő sípszót megelőzően már elfoglaltam a helyemet az új Fradi-stadionban, ahol az akkor már gyülekező magyar nézőket a hangosbemondó ösztönözte különböző rigmusok skandálására két világsláger között.

Ekkor még azt gondoltam, hogy ilyen közönség előtt képtelenség, hogy ne győzzük le a csoport utolsó helyén álló görög nemzeti csapatot. Zúgott a “Ria Ria Hungária!” és a “Hajrá magyarok!”, a székekre kihelyezett zászlókat pedig mindenki egy emberként lengette.

Amikor a játékosok melegítettek tényleg fergeteges volt az atmoszféra a Groupama Arénában. Csak kérdezem én, miért kell egyáltalán hangulatot teremtenie a hangosbemondónak, amikor a válogatott játszik, és amelyik válogatottért húszezer ember jegyet váltott a meccsre, hozzáteszem nem olcsó pénzért.

 Fotó: MTI

Magyarországon az emberek nagyon szerethetik a futballt, ugyanis úgy tűnt, hogy a többség valóban csak nézni akarta a találkozót és nem a szurkolás élvezetéért nyúltak mélyen a zsebükbe.

Miután a felek bevonultak a játéktérre az öltözőfolyosóról – az ACDC Thunderstruck című dalára – és a himnuszok elhangzottak, mintha mindenkinek megtiltották volna, hogy bíztassa a Dárdai-csapatot.

Persze nem lenne igaz, ha azt mondanánk, hogy néma csend uralkodott a stadionban. Ha a játékvezetőt – vagy a második félidőben Szalait – kellett kifütyülni, az ment a publikumnak, olykor meg is tapsoltak egy-egy szép szerelést, lövési kísérletet, és ha időközönként is, de felcsendült a “Mindent bele!” rigmus.

Nyilván a meccs színvonalát nem hasonlíthatnánk a Bajnokok Ligája kieséses szakaszáéhoz, mert helyezetekben és látványos megoldásokban valóban hiányt szenvedett a találkozó. Talán pont ez vezetett az álmos nézőtéri hangulathoz. Vagy az, hogy egy kirúgás is másfél percig tartott.

Videó – Ilyen volt a hangulat a második játékrész derekán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik