Mats Hummels (mats hummels, )
Foci

Fájdalmas hír a Dortmund szurkolók számára

Szegény Jürgen Klopp nyáron újabb sztárjátékosát is elveszti. Ezt maga Mats Hummels, a csapat erősítette meg.

A német válogatott belső védője a futballszaklapnak, a Kickernek nyilatkozva fogalmazta meg, eljött az ideje a váltásnak.  Kérdés, ki szeretne ilyen mélyen a zsebébe nyúlni. Első sorban nyilván sztárcsapatoknak áll rendelkezésre ekkora forrás és a Manchester United érdeklődése a legkonkrétabb. 

 Mats Hummels nyolcadik éve viseli a Dortmund sárga-fekete mezét
Fotó: europress 

“Azt gondolom, tényleg eljött az ideje az országváltásnak, persze máskor meg épp a maradás mellett voksolnék. Összességében mégis úgy vélem, karrierem szempontjából a váltás lenne a legjobb döntés. Természetesen mindenki előtt világos, szeretek Dortmundban futballozni, de az is fontos, hogy erős és versenyképes csapatunk legyen” – érvelt a világbajnok védő a váltás mellett.

A transfermarkt.com által 35 millió euróra taksált Mats Hummelst 2017 június 30-ig köti szerződése a Borussia Dortmundhoz, így csapata nem jár úgy, mint legutóbb Lewandowskival, aki tavaly ingyen távozott a Bayern Münchenhez. Érdekes, hogy a 27 éves Hummels épp Bayern München nevelés, onnan igazolt 2007-ben a Dortmundhoz.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.