Foci

Húszezer magyar adott füttykoncertet Szalainak

szalai ádám (szalai ádám)
szalai ádám (szalai ádám)

Gyenge pontja volt a válogatottnak. Úgy fordult, mint a csuklós busz.

Magyarország legjobbjai 0-0-s döntetlent értek el a görög csapat ellen vasárnap este. Simán ki is kaphattunk volna, de a három pont megszerzésére is adódott esély a második félidőben kétszer is. Így tulajdonképpen igazságos az iksz, ami a csoport állását tekintve inkább nekünk kedvez.

Dárdai együttesében Szalai Ádám kezdett csatárposzton, de talán ezt már maga a Hoffenheim légiósa is megbánta. De hogy jobban akart játszani, annyi szent.

 Fotó: MTI

A klubjában az elmúlt hónapokban rendre a cserepadra szoruló ék nem tudott érvényesülni. A rápasszot labdákat nem tudta megtartani, megjátszani, támadásainkat rendre lassította, szabadrúgásokat alig-alig tudott kiharcolni, a kapura nem volt veszélyes, mintha hiányzott volna belőle a tűz is. 

Szövetségi kapitányunk a második játékrész derekán döntött úgy, hogy frissít, s Szalai helyére a Videoton csatárát, Nemanja Nikolicsot küldi a pályára. Ahogy Ádám ballagott le a gyepről, úgy kezdett a közel húszezer magyar szurkoló fütyülni. Kis túlzással senki nem tapsolta meg.

Mint utólag kiderült, nem hibázott nagyot a publikum a füttykoncerttel.

Az őt váltó Nikolics bő húsz perc alatt többet tudott hozzátenni a játékhoz. A 27 esztendős szerbiai származású csatáron látszott a küzdeni akarás, megtartotta elől a labdákat, pontosan passzolt, s akadt egy óriási ziccere is. Más kérdés, hogy három méterről gyertyát rúgott, pedig a lábában volt a győzelem.

 Fotó: MTI

Persze ettől nem lett gyengébb futballista Szalai. Lesz ő még jobb formában és reméljük ontja is majd a gólokat nemzeti színekben.

Dárdai ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, Szalai az első félidőben jól játszott, kifárasztotta a védőket mire Nikolics beállt, akinek így könnyebb volt valamelyest a helyzete. 

Csakhogy például a csoportunkban az északírek kora este úgy verték 2-1-re a finneket hazai pályán, hogy egyetlen vérbeli támadójuk, Kyle Lafferty az első játékrészben öt perc leforgása alatt duplázni tudott, pedig előtte senki nem volt a pályán a posztján.

Ja, és Gibraltár első gólját tétmeccsen az a Kyle Casciaro szerezte a skótok vendégeként, aki civilben rendőrként dolgozik. És mindezt tette a 19. percben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik