Foci

Bayern München: van 100 milliónk egy sztárra

Jan-Christian Dreesen  (jan-christian dreesen,)
Jan-Christian Dreesen  (jan-christian dreesen,)

A Bayern München igazgatótanácsának egyik tagja elárulta, hogy a német klub is képes 100 milliót kiadni egy játékosért, ha az passzol az edzői stáb elképzeléseibe. A bajorok legutóbb Javi Martínezért fizettek ki nagyobb összeget, még 2012-ben.

A Bayern München csapatára nem jellemző, hogy két kézzel szórnák a pénzt, ám ne legyen afelől kétségünk, hogy a bajoroknál is bőven van belőle.

A németek igazgatótanácsának egyik tagja, Jan-Christian Dreesen elárulta, hogy adott esetben ők is képesek lennének 100 millió eurót kiadni egy játékosra.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Könnyű lenne azt mondani, hogy mi  sosem fizetnénk százmilliót egyetlen játékosért, ám nem akarok olyat ígérni, amit nem tud betartani a klub. Szóval igen, akár mi is költhetünk ennyit egy labdarúgóra” – nyilatkozta Dreesen a Kickernek.

Az elmúlt időben a játékosok ára és fizetése jelentősen megugrott, ami megnehezíti a Bayern dolgát is. Angliába új szerződést kötöttök a közvetítési jogokkal kapcsolatban, melynek révén hatalmas bevételre tesznek szert az angol klubok.

A topjátékosok ára folyamatosan nő. A Premier League új tv-s szerződésének hála a bérek nem valószínű, hogy csökkenni fognak a közeljövőben. Szóval óvatosabban kell kezelnünk az ilyen játékosokat, mint korábban. Talán le is maradunk majd néhány labdarúgóról, aki csak a nagy pénz reményében érkezne hozzánk.”

A bajorok legutóbb komolyabb pénzt még 2012-ben költöttek, amikor 40 millió euróért igazolták le Javi Martínezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik