Foci

Betliztek a hollandok, Fellaini hatalmas gólt lőtt

burak yilmaz (burak yilmaz)
burak yilmaz (burak yilmaz)

A török válogatott döntetlent játszott az Oranje otthonában, a belgák pedig ötöt vágta Ciprusnak az Eb-selektező ötödik fordulójában.

Az A jelű négyesben Hollandia könnyedén kihasználhatta volna a csehek lettek elleni botlását, ám Guus Hiddink fiainak még az egy pontért is alaposan meg kellett izzadnia.

A találkozó első félidejében került előnybe a török gárda, miután Burak Yilmaz lövése talált utat a hazai kapuba. A folytatásban felborult a pálya, de egyenlíteni csak a hosszabbításban sikerült az Oranjének Huntelaar fejesével.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A B csoportban Belgium papírforma győzelmet aratott a vendég Ciprussal szemben. A vb-negyeddöntős gárda már a szünetben 2-0-ra vezetett, a folytatásban Fellaini növelte tovább a differenciát egy álomszép góllal, majd Hazard és Batshuayi is betalált.

A H jelű hatosban az olasz nemzeti tizenegy Bulgáriában vendégszerepelt, és kis híján mindhárom pontot ott is hagyta. A meccs korai szakaszában potyogtak a gólok, az itáliaiak Minev öngóljával szereték meg a vezetést, ám bő negyed óra elteltével már 2-1 állt az eredményjelzőn.

A játékállás egészen a találkozó hajrájáig nem változott, a 84. percben a cserekén pályára lépő Eder mentett pontot Antonio Conte fiainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik