Foci

Az MLSZ-nek nem számít Tarsoly letartóztatása

ETO Park (eto park,)
ETO Park (eto park,)

Bár a Quaestor-vezér, Tarsoly Csaba őrizetben van, ez mit sem számít a győri futballklubra nézve. Mondja az MLSZ.

Ahogy arról a Hír24 beszámolt, csütörtök éjjel a rendőrök vitték el otthonról Tarsoly Csabát, a Quastor-csoport vezérét és a Győri ETO futballklub elnöke.

A Quaestor-csőd természetesen a zöld-fehér csapatot is érinti, a támogatók kezdik elhagyni a klubot, az Audi is kihátrált mögülük és a játékosok fizetését is nagy mértékben csökkenteni kellett.

 Fotó: MTI

Csütörtökön Ökrös András is otthagyta a süllyedő hajót, az egyesület ügyvezető igazgatója gyorsan lemondott posztjáról, így jelenleg nincs az a helyzet állt elő, hogy az ETO-nak jelenleg nincs vezetősége. Ökrös a lemondás után a jogszabályok értelmében legfeljebb 60 napig irányíthatja még az egyesületet, amennyiben a tulajdonos nem nevez ki más ügyvezető igazgatót a klub élére. Bár papíron még mindig Tarsoly az elnök, ő előzetes letartóztatásba került.

Emiatt a Magyar Labdarúgó Szövetség megvonhatná a csapat első osztályú licenszét, ahogy az a szabálykönyvben áll, ám a Nemzeti Sport utánajárt, mi is a helyzet.

Kérdésükre Sipos Jenő, a szövetség szóvivője elmondta, “az ETO tulajdonosai között nem szerepel Tarsoly Csaba neve, a labdarúgócsapatot ugyanis a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt., valamint a Quaestor Invest Kft. működteti, így nincs eljárási kötelezettsége a szövetségnek”.

Magyarán nem vonják vissza a győriek licenszét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik