Foci

NB I: újabb klub a szakadék szélén

paksi-stadion(210x140).jpg (paksi stadion)
paksi-stadion(210x140).jpg (paksi stadion)

Az atomerőmű nem támogatja annyi pénzzel a paksi sportot, mint az elmúlt években. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy a labdarúgócsapat csak az eladásainak köszönheti, hogy még tudja fizetni játékosait, míg a kosárlabdacsapatra valószínűleg nehéz időszak vár majd.

Az OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC úgy kezdte az előző évet, hogy 300 milliós támogatást kap majd az erőműtől, míg 63 millió forintot az MVM-től. A feltételeket szerződésben rögzítették a felek, ugyanakkor a két szponzor nem akar ennyit fizetni, így a csapat mindössze 150 millió forinthoz jutott hozzá.

A szerződést a felek közös megegyezéssel bontották fel, a hírek szerint azért, mert ha a paksi csapat nem megy ebbe bele, akkor semmilyen támogatáshoz nem jutott volna hozzá – írja a nol.hu.

 Fotó: MTI

Március végén a klub próbált egyeztetni régi szponzoraival, ám semmilyen választ nem kaptak az illetékesektől. Az NB I-es klub csak úgy tudja fizetni játékosait, hogy hármat eladott közülük.

A paksi kosárlabdacsapat, az Atomerőmű SE 240 millió forintos támogatást várt a szponzoroktól, ennek ellenére maximum 100 milliót kapnak majd. Ekkora összeggel vélhetően nem fognak majd a hazai bajnokság elitjében szerepelni.

Kérdés, hogy a megvont támogatások után a 19 ezer lélekszámú városban, hogyan fognak felkészülni az olimpiára a kajakosok, kenusok, cselgáncsozók.

A paksi sportbarátok szerint a háttérben az állhat, hogy a választásokon civilként induló Süli János elsöprő fölénnyel nyerte a szavazást a Fidesz-KDNP jelöltje, Kozmann György előtt. A város lakói szerint a kormány nem tudta megemészteni ezt a vereséget és ezért vonják meg a támogatást a helyi sporttól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik