Foci

Edző lett a válogatottnál az MLSZ sportigazgatójának spanja

robert kilin (robert kilin)
robert kilin (robert kilin)

Robert Kilin ült az U21-es válogatott kispadján a skótok ellen elveszített felkészülési mérkőzésen csütörtökön.

Az U21-es válogatott 2-1-es vereséget szenvedett csütörtökön a tatabányai barátságos összecsapáson Skócia legjobbjai ellen. A kispadról meglepetésre bizonyos Robert Kilin dirigálta a magyar együttest, a meccs után is ő nyilatkozott. Őt eddig nem mutatta be az MLSZ, nem ismertük, ezért megpróbáltunk kideríteni, ki fia borja. Amit megtudtunk, korábban nemhogy itthon, de külföldön sem nagyon lehetett hallani róla.

Fotó: bayern-hof.de

Az MLSZ eddig senkit nem tájékoztatott arról sem, hogy a német tréner átveszi az U21-es csapatot. Kilin meccs utáni nyilatkozatából azonban kiderül, nem rövid távra tervez a válogatottnál.

“Még csak ismerkedem a játékosokkal, és ez a mérkőzés jó alkalom volt arra, hogy megnézzük, milyen teljesítményre képesek a kerettagok nemzetközi szinten. Azt látom, hogy játéktudásban jók vagyunk, de agresszivitásban és mentális téren még sokat kell javulnunk, hogy elérjük az európai topcsapatok szintjét” – mondta az mlsz.hu-nak.

A szakemberről alig tudni valamit, pályafutása során nem sok mindent tett le az asztalra. Annyi biztos, hogy 2013-ban a Regensburgtól szerződött az Olympiakos Pireus U21-es csapatához másodedzőnek, ahol akkor pont Bernd Storck volt tréner.

Természetesen nem kérdőjelezzük meg Kilin szakmai tudását. Az viszont biztosnak látszik, hogy jó barátságot kötött Görögországban honfitársával, aki most tárt karokkal várta őt Magyarországon is.

Előzményként muszáj megemlíteni, az MLSZ szűkegy hónapja jelentette be, hogy márciustól Bernd Storck tölti be a szövetség sportigazgatói posztját, majd a két héttel később Szalai László helyét is átvette az U20-as válogatottnál a német szakember.

Szalai március elején még háromnapos összetartást vezényelt Telkiben az U21-es nemzeti csapatnak. Storck a fiúk edzését nézve civilben besétált a gyepre, és instrukciókat kezdett osztogatni, majd a tréning végén a játékosok előtt jelezte, hogy legközelebb már ő állítja össze a programot.

Szalainak ez nem tetszett, s azonnal jelezte, nem kívánja tovább folytatni munkáját a nemzeti együttesnél, hasonlóan ategnap lemondó Pisont Istvánhoz. A sportigazgatót nem hatotta meg a döntés, helyére egy régi jó barátját kívta segítségül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik