Foci

Dárdai: Túlzottan elmentünk az infrastruktúra felé

Dárdai Pál (dárdai pál, )
Dárdai Pál (dárdai pál, )

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint vasárnap az eredmény mindennél fontosabb.

Dárdai Pál 2014. szeptemberében vette át Pintér Attilától a magyar nemzeti csapat irányítását, sikereinek köszönhetően pedig bő egy hónapja már ő dirigálja a Bundesligában szereplő Hertha BSC-t is.

A szakember a Sportgézának adott bővebb interjút, melyben kifejtette, a görögök elleni Eb-selejtezőn legalább döntetlent kell elérnie a válogatottnak.

“Az eredmény mindennél fontosabb. Az eredményességnél nincs jobb filozófia, nem hiszem, hogy kitaláltak már annál jobbat. Ha nem kapunk ki, és lesz egy pontunk, a görögök esélyei még inkább csökkennek. Nehéz most felkészülni ellenük, mert nincs meg, mit várhatunk tőlük csapatszinten. Kvázi, nem tudok belőlük készülni, kihasználni a gyengeségeiket. Egyénileg pedig nagyon jó játékosok, elég csak egy pillantást vetni a keretükre, kettőt már nem is kell. Jó csapatokból jönnek, jó bajnokságokból. Az egy pont, amit eddig összekapartak, csalóka. De most változik az én hozzáállásom is. Most a saját erényeinket kell domborítani” – vélekedett a kulcsfontosságú meccs előtt Dárdai.

Fotó: MTI

Magyar-görög: Torghelle megmondta a tutit

Megemlítette, sokat kapott a magyar futballtól, és véleménye szerint nem olyan nagy baj, ha szeretne visszaadni valamennyit.

“De nem kell az én személyemet ebben a kérdésben sem überdimenzionálni, erre sem szolgáltam rá. Szeretném, ha a magyar szakma is menne előre. Az edzéseim nem titkosak. Mindent átadok. Vannak előadások, akik ott voltak, tudják, nem tartok magamban semmit. Minek titkolózni a kollégák előtt, minek a futballt túlbonyolítani? A saját felelősségem ugyanakkor az, hogy ez a futballt körülölelő pozitív légkör még jó sokáig fennmaradjon. Hogy a válogatott sikeres legyen. Voltam játékos, tudom, mennyire törékeny ez a hangulat. És tudom azt is, hogy külföldön egy esetleges rossz eredményen mennyivel könnyebben túllépnek, míg itthon sokáig rágják a csontot. Ha már elfogyott a hús, még akkor is csak rágcsálnak. A németeknél is törékeny a bizalom, máshol a világban is törékeny, de ott megvan a megbocsátás irgalma” – magyarázta.

Dárdai nem hívott be 23 év alatti játékost a görögök elleni találkozóra készült keretbe. Ezzel kapcsolatban elmondta, ezt a témát nem akarja túlragozni.

“Mindenki látja, valami nem stimmel. Nekem most a rutin kell, ez egy olyan meccs lesz. Amúgy pedig túlzottan elmentünk az infrastruktúra felé. Az most már rendben van, de pótolnivaló van bőven máshol. Storck munkamoráljából, szorgalmából lehet meríteni” – fogalmazott.

A kapitánnyal készített teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik