Foci

Magas jegyárak ellen tüntetnek a szurkolók

Angol szurkolók (szurkolók,)
Angol szurkolók (szurkolók,)

A magas jegyárak ellen tiltakoznak az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság drukkerei. A szurkolók szerint a sokszor a vendégdrukkerek adják meg a meccs jó hangulatát, így az ő jegyüket 20 fontban maximalizálnák.

A Premier League klubvezetői által rendezett konferenciának otthont adó londoni hotel előtt demonstráltak a szurkolók csütörtökön a BBC beszámolója szerint.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Sok esetben a vendégszurkolók generálják a jó hangulatot a stadionokban, nem pedig a hazaiak. Azok, akik idegenben is segítik a csapatot, akár a legnagyobb hullámvölgy közepette is, nem érdemlik meg ezeket az árakat. Ez az, amiért a Futballszurkolók Szövetsége (FSF) szeretné azt elérni, hogy a vendégszektorba szóló jegyek maximálás ára 20 font legyen” – írják levelükben.

A magas jegyáraknak köszönhetően egyre kevesebb szurkolót lehet látni a vendégeknek fenntartott szektorokban. A Futballszurkolók Szövetsége továbbá a jegyárakat is kategorizálná az alapján, hogy éppen melyik csapat az ellenfél.

A demonstráció azért is érhet célt az FSF szerint, mivel nemrég hozták nyilvánosságra, hogy a Premier League közvetítéseit a Sky Sports és a BT Sport vásárolta meg a 2016-2017-es szezontól több mint ötmilliárd fontért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik