Foci

Fradi-sas: Mellbe vágott a hír

fradi-sas (fradi-sas)
fradi-sas (fradi-sas)

Telefonon közölték a Ferencváros egykori kabalájával, hogy a jövőben már nem tartanak igényt a szolgálataira. A sas megszemélyesítője érezte, hogy már nem sokáig maradhat eredeti posztján, de mégis mellbe vágta az a hívás.

A Fradi-sast megszemélyesítő Nagy Imre 1982 óta látogatja a Ferencváros mérkőzéseit, de most úgy érzi, hátba szúrta őt a klub vezetősége. A zöld-fehér szurkoló a 2007/2008-as szezontól bújt jelmezbe a Ferencváros meccsein, ám ennek most vége. Nagy Imre a Szurkolók Szemilyiségi Jogok Nélkül Facebook-oldalon keresztül üzent az embereknek. Ezt teljes egészében közüljük.

Kedves Ferencvárosi szurkolók!

A nevem Nagy Imre 1982 óta járok Fradi meccsre és 2007-08-óta én voltam/vagyok a Zöld Sas tulajdonosa.
Saját erőből, saját tőkéből Szever János segítségével létrehoztuk azt a szimbolikus sast amely egészen eddig a Clubot és benneteket is jelképezett. Ott voltunk az NB2 idegenbeli mérkőzésein,sokszor méltatlan körülmények között,sok mocskolódásnak kitéve…de akkor is büszkén szolgálva és hirdetve az igét melyet Fradizmusnak hívnak jóban-rosszban kiállva a Club mellett.

Aztán jött az ominózus Fradibusz megszüntetés… nos akik közel állnak hozzám meg mondhatják,hogy abban a pillanatban mondtam „nem lennék meglepve, ha pár héten belül a sast is elvennék vagy meg szüntetnék”. Innentől kezdve minden nap fel voltam készülve arra,hogy nem kell többet menni.

Aztán március 6-án jött a kérdőív amiben találkoztam a 11 és 12-es kérdésekkel amiben már konkrétan „Új Fradi sasról” tett fel kérdéseket. Ekkor az 50% már 90-re duzzadt bennem.”


Fotó: Facebook

“A Győr elleni meccs előtt a Club 2-ik és 3-ik emberétől is rá kérdeztem szemtől szembe,hogy mire számítsak. Választ csak annyit kaptam,hogy nem terveznek változtatást… ez csak egy kérdőív.

Aztán Március 24-én az épp aktuális kommunikációs vezető korrekt illemtudó módon felhívott telefonon és úgy közölte velem, hogy köszönik az eddig végzet munkám de már az Újpest elleni mérkőzésre sem tartanak igényt a sasra mert akkor fog debütálni az új sas.

Hiába voltam felkészülve azért mellbe vágott a hír. Közöltem a vonal másik végén lévő illetővel,hogy inkorrekt dolognak tartom,hogy telefonon közli ezt így velem… aztán nagy nehezen ki erőszakoltam egy másnap déli találkozót, mert bennem volt annyi gerincesség, hogy ezt szemtől-szembe próbáljam lezárni.

A megbeszélésen próbáltam a miértekre választ kapni. Annyit tudtam meg, hogy nem egyszemélyi döntés született, hanem a Sas lecserélését maga a Ferencvárosi Torna Club kezdeményezte (azaz egy intézmény ha jól gondolom). Kaptam még egy olyan választ is, hogy a mostani sas már nem „divatos” úgymond… mert a Club szét nézve Európában sokkal jobb példákat látott..  így egy Európaibb, sokkal dinamikusabb és esztétikusabb sast fognak Április 12-én fel avatni… hozzá téve, hogy az Ő elképzelésük találkozott a nézők elképzelésével, merthogy a kérdőív válaszaiból egyértelműen tükröződik,hogy a „NÉP” is új sast akart.

Végül is Európai stadionhoz, európai szurkolótáborhoz európai sas dukál. Itt jegyezném meg, hogy én úgy gondolom ha már a „NÉP” is szavazott talán elő kellett volna jönni 3-4 lehetséges kabala állat szimbólummal amit a szurkolók megszavazhattak volna… mint ahogy történt ez anno az MTK-nál Gedeon esetében vagy nem olyan rég a DVTK-nál..

Kihangsúlyozták, hogy a Club tiszteli a tradíciókat…de mikor meg kérdeztem.hogy miért nem úgy zárták le ezt a történetet, hogy 12-én úgymond ünnepélyesen elbúcsúztatják és vissza vonultatják a régi sast… és szabadjára engedik az újat… akkor azt a választ kaptam… igen gondoltunk is ilyenre… de nekünk nem ez a koncepciónk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik