Foci

Az MLSZ-nek is van beleszólása Dárdai jövőjébe

Dárdai Pál (dárdai pál, )
Dárdai Pál (dárdai pál, )

Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke volt a Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége, ahol Dárdai Pál szerződéséről és a teltházas magyar-görög Eb-selejtezőről is beszélt.

„A szerződés november végéig él. A megállapodásban az van, hogy Dárdai Pál a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya november végéig – mondta a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányának szerződéséről Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke. – Amikor a szerződést aláírtuk, akkor ő a Hertha U15-ös csapatának volt az edzője. Most, hogy sikeres a felnőtt csapatnál, el tudom képzelni azt, hogy a Hertha vezetői másképp gondolkoznak, de hogy másképp gondolkodjanak, és ebből valami legyen, ahhoz a mi hozzájárulásunk is szükséges.”

Fotó: Europress Fotóügynökség

Korábban a berlini klub vezetői kijelentették, hogy csak nyárig maradhat Dárdai a válogatott élén, ugyanis az új idényre is őt képzelik el a kispadra, és csak két pozíció számukra összeegyeztethetetlen. Tegyük hozzá, a Herthánál télen is azt akarták, hogy Dárdai térjen vissza hozzájuk és hagyja ott a nemzeti csapatot, mégis meg tudtak egyezni a felek.

A görögök elleni mérkőzéssel kapcsolatban Berzi elmondta, az összes jegy elfogyott, és ez nagy öröm. „Ha nagyobb kapacitású stadion állna rendelkezésünkre, még több jegyet lehetett volna értékesíteni. Régi tapasztalat az, hogy a közönség megadja a bizalmat, amikor a válogatott versenyben van, és a közönség úgy érzi, hogy a csapat odateszi szívét-lelkét, 100 százalékot nyújt azért, hogy eredményes legyen” – fogalmazott az alelnök, aki szerint Dárdai Pál színrelépésével és az elért eredményekkel a szurkolók megérezték ezt.

A magyar-görög Eb-selejtezőt vasárnap 20:45 órától rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik