Foci

U17: nagyot küzdött, de lemarad az Eb-ről a válogatott

U17-es válogatott (u17-es válogatott, )
U17-es válogatott (u17-es válogatott, )

A magyar korosztályos labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott Bosznia és Hercegovina legjobbjaitól Felcsúton. Csehország és Skócia jutott ki a kontinensviadalra, Magyarország a kvartett utolsó helyén zárt.

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott előbb kikapott a csehektől, majd 0-0-s döntetlent játszott a skótokkal az Eb-selejtező hazai rendezésű elitkörében. Mindezek után még volt matematikai esély a továbbjutás kiharcolására, ehhez azonban szerdán délután győzni kellett a bosnyákok ellen – na, meg a cseheknek a skótok ellen.

Kis híján hidegzuhannyal indult a találkozó, a meccs első tíz percében ugyanis két nagy helyzete is akadt a vendégeknek a felcsúti összecsapáson. Belvon Attila együttese aztán megrázta magát, Tömösvári fejesénél a kapufa hárított, Hejreczki lövését a kapus védte, majd újra Tömösvári villant, távoli lökete kerülte el centikkel a kaput. Megvoltak tehát a lehetőségei a magyar csapatnak a gólszerzésre, mégis a bosnyákok szereztek vezetést, Demirovic maradt üresen a kapu előterében és a hálóba fejelt a 37. percben.


Fotó: mlsz.hu

A térfélcserét követően lüktető volt a játék, mindkét csapat támadott becsülettel. A 65. percben járt a mérkőzés amikor Dragóner tört be erőszakosan a tizenhatoson belülre kis szerencsével előtte maradt a labda és tíz méterről a kapuba lőtt. Nyílt sisakos maradt a mérkőzés a lefújásig, a 71. percben pedig közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, Kovács lövése azonban a keresztlécen csattant. Már-már úgy tűnt, 1-1 lesz a végeredmény, de a hosszabbításban egy újabb fejessel megnyerték a meccset a bosnyákok.

A csoportot Csehország nyerte meg, Skócia a második helyről jutott ki az Eb-re. Bosznia és Hercegovina lett a harmadik, míg Magyarország csoportutolsó lett.

Eredmény – U17-es Eb-selejtező, elitkör, 7. csoport, 3. forduló

Magyarország – Bosznia és Hercegovina 1-2 (0-1)
Magyarország:
Demjén Patrik – Virág Ákos, Tóth Bence, Patik Márton, Nagy Zsombor – Tajti Mátyás (Kovács Dávid, 57.), Bodrogi János (Vogyicska Bálint, 50.), Keményffy Máté – Tömösvári Bálint (Bíró Bence, 50.), Dragóner Filip, Herjeczki Kristóf

A csoport másik mérkőzésén:
Csehország-Skócia 1-0 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik