Foci

A vártnál is jobban teljesít a magyar stadion

groupama aréna (groupama aréna)
groupama aréna (groupama aréna)

A Groupama Aréna hét hónap alatt teljesítette az egy évre tervezett 100-120-as rendezvényszámot.

A Groupama Arénát üzemeltető Lagardere Unlimited Stadium Solutions (LUSS) Kft. egyik ügyvezető igazgatója, Siklósi Csaba a Sport TV-ben elmondta, a cégnél büszkék arra, hogy Európa egyik legmodernebb stadionját építették, amely a mérkőzések megrendezése mellett tökéletesen megfelel más rendezvények lebonyolítására is.

 Impozáns látványt nyújt a stadion
Fotó: MTI

„Ez egy olyan helyszín, ahol érzelmileg lehet hozzáadni egy adott eseményhez. Egy rendezvény szervezőjének mindig az a célja, hogy élményt adjon az odalátogató vendégnek, ezért könnyű dolgunk van, mert a Groupama Aréna arra a célra jött létre, hogy hagyományos működésében is élményt adjon, mondjuk egy futballmérkőzést” – fogalmazott Siklósi.

„A kezdet kezdetén évi 100-120 rendezvénnyel számoltunk, ami nem futballhoz köthető, és büszkén mondhatom, hogy hét hónap elteltével már több, mint 120 rendezvénynek adtunk otthont. Az emberek, a rendezvényszervezők és a vállalatok valóban megkedvelték a Groupama Arénát, mint rendezvényhelyszínt. Ha a futballmérkőzésekre gondolunk, akkor az a minta, amit láttunk Nyugat-Európában. A futballmérkőzés a csúcsesemény, ami miatt a néző kilátogat a stadionba, de ne ez legyen az egyetlen élményt jelentő elem azon az estén. A családok, gyerekek is részt vesznek  a kiegészítő programjainkon. Ezek eddig ismeretlenek voltak Magyarországon a stadionokban” – beszélt Siklósi a rendezvények eddigi számáról, és hogy milyen tapasztalatot szereztek németországi szakmai körútjuk során.

 Napozik a fő a Groupamában
Fotó: facebouk.com/groupama

Természetesen nem maradhatott ki a sokat kritizált gyepszőnyeg februári cseréje sem. „Egy beütemezett karbantartást hoztunk előre időben, tehát azt, amit eredetileg nyárra terveztünk azt valósítottuk meg februárban. Pontosan azért, mert látjuk előre ezt a foglaltságot és azt a rendezvénymennyiséget, amit be kell fogadni az arénába. Jobbnak láttuk ezt a feladatot most elvégezni, hogy megfelelő minőségű terep fogadja, mondjuk akár a magyar labdarúgó-válogatottat most Görögország ellen” – mondta erről az ügyvezető igazgató a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik