Foci

Elképesztő magyarázattal állt elő a kutyát rugdosó focista

héhalom (héhalom)
héhalom (héhalom)

Megbánta tettét és elnézést kért az a héhalmi labdarúgó, akit a netezők többsége fejberúgna és nemi szervénél felakasztana, meggondolatlan tettéért.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, a Nógrád megyei első osztályú Berkenye-Héhalom (2-0) megye 1-es összecsapáson a vendégek egyik játékosa belerúgott egy pályára szaladó kiskutyába.  A jelenetet megörökítő videó futótűzként terjedt el a neten, eddig több, mint 131 ezer ember látta és a hozzászólások alapján kijelenthető, a jelenet országszerte egyöntetű felháborodást váltott ki – nép a tettest minimum hasonló megrugdalással jutalmazná.

Anikó még a finomabbak közé tartozik kommentjével: “Ez a görény embernek nevezi magát??? Szégyent hozott a sportolókra is, őt kellene jól fejbe rúgni!”  -, de Péter már sokkal durvább volt: “Ez egy jellemtelen büdös paraszt akit a f.szánál fogva kellene fel akasztani! Meg az összes többi hasonló embert!”

A futballista a Sport24 kérdésére elmondta, sajnálja a történteket és tudja, hogy hibázott. Ugyanakkor úgy érzi, az emberek elhamarkodottan ítélik el őt.

“Volt okom rá. Engem harapott már meg kutya – az elmúlt három évben ötször is -, sőt, veszettség elleni oltásokat is kaptam emiatt. Ha még egyszer hasonló helyzetbe kerülnék, nem így cselekednék, de arról senki nem beszél, mi lett volna, ha az eb bánt engem” – nyilatkozott Fekete Tamás.

Hozzátette, már a rúgás pillanatában bűntudatod érzett és a mérkőzés végén személyesen kért elnézést a kutya gazdájától.

“Szerencsére a lefújás után tudtam beszélni a blöki gazdájával és indulás előtt meg is simogathattam a jószágot. Állatbarát vagyok, és butaságot követtem el. Mégis furcsa a szervezők részéről, hogy folyamatosan szaladgáltak be a pályára a kutyák, a játékvezető pedig nem tudott semmit tenni ez ellen.”

Tamás – aki a beszélgetés során többször hangoztatta, nincs mentség a tettére – azt nem sejti, ki vette fel a jelenetet.

“A mai világban normális, hogy még megyei meccseken is kameráznak. Fogalmam sem volt, hogy épp videóznak, de ez nem is érdekel. Nagyon megbántam a rúgást. Nem tudom mi történik majd, lecsuknak vagy halálbüntetést kapok-e. Elnézést kértem mindenkitől, mit kéne még tennem?” – zárta szavait.

Feljelentést sürgetnek:

Egy hozzászólónk állítja, az Állatmentő Liga ismeretlen tettes ellen megtette a feljelentést, valamint az MLSZ-nek levelet írt. Ezt közöljük: 

Csányi Sándor elnök úr!

A 2015.03.22-en rendezett Berkenye-Héhalom mérkőzésen emberileg megengedhetetlen, ráadásul a hazai jogszabályokba ütköző állatbántalmazás történt. Héhalom játékosa a pályára berohanó kutyát, szándékosan és nagy erővel megrúgta, majd rátaposott.

Magyarország az Európai Únió tagja, jogrendszerébe beépítette az állatok védelmét, ez a cselekedet pontosan beazonosítható.

A bíró, a felvétel tanúsága szerint, valamiről hosszasabban elbeszélgetett a bántalmazást elkövető játékossal, de semmi egyéb nem történt. Ha ugyanezt egy játékostársával teszi meg nyilvánvaló piros lap.

Elnök Úr! Sajnáljuk hogy a hazai labdarúgás sok sebből vérző jelenlegi helyzetét, ilyen eset is tovább borzolja. Nyilvánvaló, hogy szerencsére csak egyedi, elszigetelt ügyről van szó, de az MLSZ ilyen esetet nem hagyhat következmények nélkül.
Kérdezzük Elnök Urat, szerepel e a mérkőzés ellenőri jelentésében az eset, történt-e eddig bármilyen intézkedés, ha igen mi, ha nem ,akkor pedig szándékoznak-e lépni?

Olvasói sztorik