Foci

Csányi Sándor ma bekerülhet az európai csúcsszervbe

Csányi Sándor (csányi sándor,)
Csányi Sándor (csányi sándor,)

UEFA tisztújító közgyűlést tartanak kedden Bécsben. Ez lesz a harminckilencedik. 1978, azaz 37 év után lehet újra magyar tagja az UEFA Végrehajtó Bizottságának.

Kapcsolódó cikkek

Az európai labdarúgás legfelső vezetésébe nyerhet bebocsájtást Dr. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, a mai bécsi választáson. Feltéve, ha beszavazza a tisztelt tagság. Nekünk ez a legfontosabb, az már csak azért is mellékes, hogy ki lesz az elnök, mert Michel Platini egyedüli jelöltként indul, így e téren nyilván marad minden a régiben.

Utoljára Barcs Sándor volt tag, 1978-ig – tesszük hozzá, ő 1925–1955 között igazolt labdarúgó volt Nagyváradon, majd kisebb magyar csapatokban. Kérdés, van-e esélye Csányinak egy olyan közegben labdába rúgnia, ahol többségében olyan fickók asztaltársaságába kerül, ahol a többség remekül és magas szinten bánt a játékszerrel egykoron, ő meg maximum kedvtelésből rúgta a bőrt?

Minden bizonnyal van. Egyrészt az igazolt játékosmúlt nem feltétel, másrészt egy akkora forgalmú üzleti vállalkozásban, mint amekkora az európai labdarúgás a szakmaiság mellett ma már tán nagyobb szerepe van a gazdasági ismereteknek, kapcsolati tőkének, érdekérvényesítő képességnek, ami Csányi esetében bizonyítottan kipipálható.

“Mindenképpen elismerése lenne az elmúlt öt évben tett erőfeszítéseinknek és az elért eredményeinknek” mondta bő egy hete az MLSZ elnöke. Mi meg hamarosan meglátjuk, mit ért az ülést megelőző lobbitevékenység, mennyit nyomunk a latba

Ebből meríthetnek a szavazók:

Lejáró mandátumok: Senes Erzik (Törökország), Angel María Villar (Spanyolország), Hrihorij Szurkisz (Ukrajna), Szergej Furszenko (Oroszország), Peter Gilliéron (Svájc), Boriszlav Mihajlov (Bulgária), Mircea Sandu (Románia).

A pályázók névsora: Csányi Sándor (Magyarország), Peter Gilliéron (Svájc), Fernando Gomes (Portugália), Yngve Hallèn (Norvégia), Trefor Lloyd Hughes (Wales), Boriszlav Mihajlov (Bulgária), Campbell Ogilvie (Skócia), Davor Suker (Horvátország), Hrihorij Szurkisz (Ukrajna), Geir Thorsteinsson (Izland), Angel María Villar (Spanyolország), Servet Yardimci (Törökország).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik