Foci

Ámul a világ a magyar gólon

foci (foci)
foci (foci)

A békéscsabai Birtalan Botond minden bizonnyal élete találatát szerezte vasárnap. Elmondja hogyan.

Még nem lőttek Magyarországon ilyen szép gólt, írtuk az NB2 hétvégi fordulója után. És valóban, a Gyirmót-Békéscsaba (2-2) második félidejében a vendégek játékosa, Birtalan Botond olyat tett, amiről a legnagyobb európai sportoldalak is csak csodaként emlegetnek. 

A Daily Mail, a Eurosport, a Metro és a 101GreatGoals is külön cikkben foglalkozott az egyenlítő találattal, a legkedveltebb megosztón is több formában, több nyelven pörög a gólról készült videó, amely megkockáztatjuk, a FIFA Puskás Díjra is esélyes lehetne, ha annak nem lenne egyik feltétele a találat fontossága, ami azt takarja, hogy legalább élvonalbeli meccsen kell születnie. A FIFA ezzel próbálja elkerülni, hogy sokadosztályú, nevenincs bajnokságban – NB2-es – lőtt gól is indulhasson…

A helyi beol.hu cikkében Birtalan elmondta, Zorán Szpisljak edző csatárnak küldte be a 73. percben, és arra kérte, hogy igyekezzen sokat mozogni. Szót fogadott. “A 73. percben álltam be, és mondtam is a többieknek, hogy úgy érzem ma gólt fogok lőni. A mester csatárnak küldött be, és arra kért, hogy igyekezzek sokat mozogni. Négy perccel később Balogh Milán a jobb oldalon vezetett támadást, én igyekeztem követni, majd jött a beadás, ami kicsit mögém érkezett, én úgy 17 méterről sarokkal rúgtam a labdába, amely a felső lécet érintve a meglepett gyirmóti kapus, Somogyi fölött a hálóba hullott, úgy hogy a felső léc alsólapját is érintette. Egyébként a kapu felé akartam a labdát juttatni, hiszen két társam is előttem állt a 16-oson belül. A gól után kirohantam a kispadhoz, odaszaladt az egész csapat ünnepelni. Érdekesség, hogy a másik oldalon melegítő Vólent Roli vagy száz métert rohant, hogy velünk örülhessen” – emlékezett góljára a játékos.

Szpisljak edző szerint Boti ebben a helyzetben olyan döntést hozott játékosa, amit nem lehet gyakorolni. “Felismerte a lehetőséget, és gyorsan cselekedett, szerencse is kellett ahhoz, hogy gól született a szép mozdulat után. Ez a gól is azt bizonyítja, hogy vannak tehetségek a magyar fociban. Egyébként a szombati Birtalan találat után jobban odafigyelnek az Előrére is” – látta meg a tréner a gólban rejlő nem csekély marketingértéket is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik