Foci

Barca-Real: 11 lap, 3 gól, 1 győztes

luis suárez (luis suárez)
luis suárez (luis suárez)

Ronaldo betalált, de ezúttal ez kevés volt a madridiak számára az el Clasicón.

Hiába a Real Madrid remek őszi formája, a katalánok kihasználva Carlo Ancelotti fiainak botladozását a múlt héten megelőzték a tabella élén az ősi riválist.

A paprikás hangulatú csúcsrangadót megelőzően mindkét tréner úgy fogalmazott, fontos találkozót játszik egymás ellen a két gárda, de a bajnoki cím sorsáról nem dönt majd.

Az első húsz perc végén az első komolyabb zicceréből szerezte meg a vezetést a Barcelona. Messi tekert középre egy szabadrúgást, amire Mathieu érkezett remek ütémben és Casillasnak esélyt sem adva a hosszúba csúsztatott.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A bekapott gól után megrázta magát a Real és nagyon hamar egyenlíteni is tudott, miután egy látványos akció végén Ronaldo spiccelte a lasztit a kapuba.

A szünetig több esélye is adódott a Királyi Gárdának a fordításra, de Claudio Bravo remekül helyt állt a gránátvörös-kékek kapujában.

A térfélcsere után is inkább a madridiak futballoztak veszélyesebben, mégis a Barca lőtte az újabb találatot. Bő fél órával a rendes játékidő vége előtt Alves ugratta ki Suárezt, aki a védők gyűrűjéből kilépve okosan gurított Casillas jobb lábához.

Innentől kezdve felborult a pálya, a vendég játékosok zavarodottan, dekoncentráltan játszottak, s bár Luis Enrique tanítványai nem tudták növelni a fórt, a három pontot így is bezsebelték.

Eredmény – Primera Divísion, 28. forduló:

Barcelona-Real Madrid 2-1 (1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik