Foci

Barca: a klub fizet, az elnökök börtönbe mennek?

Sandro Rosell és Josep Maria Bartomeu (sandro rosell, josep maria bartomeu, )
Sandro Rosell és Josep Maria Bartomeu (sandro rosell, josep maria bartomeu, )

Hamarosan a végéhez ér a Neymar átigazolása körüli huza-vona. Spanyol hírek szerint a Barcelonának komolyan a zsebébe kell nyúlnia, míg az elnökre hosszú ideig tartó börtön vár majd.

Mint ismert Neymart a Barcelona jóval több pénzért vásárolta meg, mint amennyit bevallottak, így az adóhatóság vizsgálódni kezdett a klub ellen. Az eredeti közlemény szerint 57 millió euróért került a támadó Spanyolországba, ám a hírek szerint ez az összeg 83,3 millió euróra rúg. Ha ez így van, akkor a katalán klub 2,8 millió euróval kevesebb adót fizetett be.

 Könnyen előfordulhat, hogy Rosell és Bartomeu a börtönben is sokat találkozik majd egymással
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Cadena Ser rádióállomás szerint a nyomozás már olyan állapotban van, hogy a vétkesek büntetése is megvan. Amennyiben igaznak bizonyulnak a hírek, úgy a Barcelona akkori elnöke, Sandro Rosell hét év, három hónapra, míg a katalánok egykori alelnöke – aki egyébként jelenleg a spanyol gárda első embere –, Josep Maria Bartomeu két év, három hónapra kerülne rács mögé.

A csapat sem úszná meg büntetés nélkül, így amennyiben hivatalosan is megszületik ez az ítélet, a Barcelonának 33 millió eurót kell majd befizetnie az adóhatóságnak.

A botrány kirobbanás után Rosell lemondott posztjáról, őt Bartomeu követte az elnöki székben. Az új elnök megerősítette, hogy a brazil támadó 57 millió eurójába került a Barcelonának. Érdekesség azonban, hogy az alig egy éve hivatalban lévő Bartomeu előrehozott választást hívott össze, pedig a mandátuma jövő nyárig szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik