Foci

Örülhet a Vidi, hogy döntetlennel megúszta Felcsúton

Videoton (videoton, )
Videoton (videoton, )

Az OTP Bank Liga 21. fordulójának első szombati meccsén a Puskás Akadémia majdnem legyőzte a Videoton.

A listavezető egyértelműen a győzelemre készült Felcsúton, hiszen bár nagyon jó a viszony a két klub között, a Videoton és a Puskást 26 pont és nyolc pozíció választotta el egymástól.

A különbség ellenére a vendégek nem igazán találták a fogást a PAFC-on, ugyan voltak helyzeteik az első félidőben, de nehezen tudták feltörni a hazaiak védekezését, plána úgy, hogy a felcsútiak legalább olyan veszélyesen fociztak a első felvonásban.

 Fotó: MTI

Juhász Roland egyébként meccslabdát hagyott ki a szünet előtt, ugyanis Simon Ádám fejesét Hajduch még a lécre tornázta, majd a válogatott védő a lecsorgó labdát másfél méterről a kapufára fejelte.

A második etapban aztán itt is, ott is szép akciók alakultak ki, de gól csak nem akart születni, majd a hajrában Lencse Calatayud lábába lőtte a labdát, Tóth Balázs távoli lökete pedig épphogy elkerülte a pipát, így akár 2-0-ra is hozhatta volna a meccset a Puskás Akadémia. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a 91. percben Vinicius megkapta második sárgáját, így a Videoton tíz emberrel zárt.

A fehérváriak előnye tíz pont az MTK, 14 a Ferencváros előtt. A két fővárosi csapat vasárnap épp egymás ellen lép pályára.

Eredmény – OTP Bank Liga, 21. forduló

Puskás Akadémia – Videoton 0-0
Felcsút, 3156 néző, v.: Németh Á.

Sárga lap: Tóth B. (5.), Lencse (54.), Sallai R. (90.), Hajdúch (93.), illetve Vinícius (45., 91.), Simon Á. (47.)
Piros lap:
Vinícius (91.)
    
PAFC:
 Hajdúch – Szélesi, Kelic, Tar, Spandler (Tamás M. 68.) – Fiola, Tóth B. – Zsótér (Sallai R. 57.), Lencse, Kleinheisler (Vaszicsku 78.) – Tischler
    
Videoton: 
Calatayud – Szolnoki (Heffler 76.), Juhász R., Vinícius, Stopira – Simon Á. (Sándor Gy. 57.), Trebotic – Gyurcsó, Kovács I., Álvarez (Feczesin 69.) – Nikolics 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik