Foci

Baggio, Beckham, Henry – a legjobbak is hibáznak

Roberto Baggio (roberto baggio, )
Roberto Baggio (roberto baggio, )

A futballtörténelemben megannyi példa van arra, hogy a legnagyobb klasszisok nem tudják értékesíteni saját büntetőjüket. Itt van tíz példa.

Kedden az Atletico Madrid tizenegyespárbajban múlta felül a Leverkusen együttesét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A németek szenvedtek tizenegy méterről, hiszen három büntetőt is kihagytak az ötből, igaz a spanyolok is hibáztak kétszer. Ennek a meccsnek apropóján a 101greatgoals összegyűjtötte a futballtörténelem 10 legrosszabbul elvégzett büntetőjét.

10. Neymar Kolumbia ellen

Brazília Kolumbia ellen játszott felkészülési meccset, melynek végén Neymar megnyerhette volna a találkozót a Selecaónak. A támadó azonban az égbe lőtte a labdát. A vb-n, aztán már sikerült legyűrni a dél-amerikai riválist.

9. Peter Devine a Whitley Bay ellen

Valószínűleg nem sokan emlékeznénk Peter Devine nevére, ha az észak-ír kupa döntőjében nem végzi el ezt a nevetséges büntetőt. A játékos egyébként megfordult a Blackburnben és a Burnley csapatában is.

8. Jonathan Soriano az Austria Wien ellen 

2012-ben a Red Bull Salzburg hazai pályán volt 2-0-s hátrányban az Austria Wiennel szemben, amikor Jonathan Soriano szépíthetett volna. A támadó azonban egy “kicsit” elmérte a magasságot, így a vendégek megőrizték kétgólos előnyüket a lefújásig. 

7. Thierry Henry és Robert Pires a Manchester City ellen

Talán az egyik legemlékezetesebb “büntető” Robert Pires és Thierry Henry nevéhez fűződik. A páros valószínűleg maga sem tudta, hogy mit is akar csinálni. A londoniak végül 1-0-ra megnyerték a találkozót.

6. Sergio Ramos a Bayern München ellen 

Sergio Ramos még 2012-ben lőtte ki az űrbe egyik büntetőjét a Bayern München elleni BL-elődöntőben. A bajorok végül 3-1-re meg is nyerték a tizenegyespárbajt, míg a spanyol büntetőjéből különböző vicces videók születtek.

5. Asamoah Gyan Uruguay ellen

A 2010-es világbajnokságon Asamoah Gyan döntetlen állásnál rúghatott tizenegyest Uruguay ellen. A ghánai támadó azonban a keresztlécre bombázta a labdát a találkozó 122. percében. A büntetőpárbajban pedig a dél-amerikaiak bizonyultak jobbnak.

4. John Terry a Manchester United ellen

2008-ban Bajnokok Ligáját nyerhetett volna a Chelsea együttese, hiszen egy büntetőre voltak a sikertől. Az utolsó rúgáshoz a csapatkapitány, Johnt Terry állt oda. A védő azonban elcsúszott lövés közben és kihagyta a tizenegyest. Végül a Vörös Ördögök emelhették fel a győztesnek járó serleget.

3. David Beckham Portugália ellen


A 2004-es Európa-bajnokság negyeddöntőjében Portugália kiütötte Angliát, miután a büntetőpárbajban 6-5-re legyőzték a szigetországiakat. Az angolok első büntetőjét David Beckham vállalta magára – kár volt.

2. Chris Waddle Németország ellen

Az 1990-es világbajnokság elődöntőjében találkozott egymással Anglia és az NSZK. A találkozó végül büntetőpárbajban dőlt el, ahol Chris Waddle borzalmas rúgása után a németek örülhettek. Ezt követően a döntőben is a németek diadalmaskodtak.

1. Roberto Baggio

A következő világbajnokságra maradt a legnagyobb dráma. A döntőben nem bírt egymással Olaszország és Brazília, így a büntetőkre maradt a döntés. A dél-amerikaiak előnyből várhatták az utolsó kört, mivel addig négyből két olasz rúgó hibázott, míg a braziloktól csak Márcíó Santos. A Selecaóból újabb játékosnak azonban már nem kellett odaállnia, hiszen Roberto Baggio az égbe lőtte saját tizenegyesét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik