Louis van Gaal (louis van gaal, )
Foci

Van Gaal Manchesterből vonul vissza

A Manchester United az utolsó csapata Louis van Gaalnak, a holland labdarúgóedző ugyanis bejelentette, visszavonul, amikor munkája véget ér az Old Traffordon.

“Biztos vagyok benne, hogy ez az utolsó munkahelyem. Szeretném megadni a gyermekeimnek, az unokáimnak és a feleségemnek azt a figyelmet, amit megérdemelnek” – nyilatkozta a 63 éves tréner.

A kiváló szakember az Ajax Amsterdamban kezdte edzői pályafutását, 1995-ben Bajnokok Ligáját nyert egy rendkívül fiatal együttessel, később a Barcelona és a Bayern München csapatait is irányította.


 Fotó: Europress Fotóügynökség

“Hatalmas megtiszteltetés a Manchester United edzőjének lenni, korábban a legjobb spanyol és német csapatot is vezethettem, azt hiszem, ez nem sok trénernek adatik meg” – mondta van Gaal, akit 2017-ig köt szerződés a Vörös Ördögökhöz.
    
Jelenlegi időszakát “építkezésnek” nevezte Manchesterben, ugyanakkor a következő idényekben már a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája elhódítása a célja.
    
A holland válogatottal az egy évvel ezelőtti brazíliai világbajnokságon bronzérmes van Gaal hozzátette, visszavonulását követően a portugáliai Algarvében telepedik le második feleségével, Truusszal. 
    
“Van egy igazi kis paradicsomom Portugáliában, golfozni fogok, fantasztikus ételeket eszem majd. Kiváló borok vannak, gyönyörű tengerpart és nagyszerű időjárás” – tette hozzá.

Ajánlott videó