Foci

U17: Telkiben kaptunk ki a csehektől

U17-es válogatott (u17-es válogatott, )
U17-es válogatott (u17-es válogatott, )

Nem indult jól korosztályos labdarúgó-válogatottunk számára a hazai rendezésű selejtezőtorna.

Magyarországon rendezik az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának egyik elitkörét, a házigazda magyar együttes – a Barcelona akadémiáján pallérozódó Tajti Mátyással a kezdőben – pénteken, Telkiben kezdte meg a szereplését Csehország korosztályos legjobbjai ellen. Az első negyven percben mind a két oldalon akadtak helyzetek, ám egyik csapatnak sem sikerült megszereznie a vezetést.


Fotó: mlsz.hu

A térfélcserét követően pörgős perceket produkáltak a felek, a csehek jártak valamivel közelebb a gólhoz, de maradt a 0-0. A 66. percben egy szélről érkező beadást követően nem tudott tisztázni a magyar védelem, a labda Sasinka került, aki közelről a hálóba bombázott. A vendégek támadója kis híján megduplázta övéi előnyét, de Szalai Attila még időben menteni tudott.

A 75. percben, egy szabadrúgás után Bíró Bence került nagy helyzetbe, de nem találta el a kaput. Ez lett volna az esély a pontmentésre, Csehország végül 1-0-ra megnyerte a meccset.

Vasárnap a bosnyákokat 2-0-ra legyőző Skócia lesz a mieink ellenfele Felcsúton.

Eredmények – U17-es Eb-selejtező, 7. elitkör, 1. forduló

Csehország-Magyarország 1-0 (0-0)

Magyarország: Demjén Patrik – Virág Ákos, Patik Márton, Szalai Attila, Nagy Zsombor – Vogyicska Bálint, Szalai András, Tajti Mátyás – Tömösvári Bálint (Herjeczki Kristóf, 58.), Bíró Bence, Kovács Dávid  

Skócia – Bosznia-Hercegovina 2-0 (0-0)

A négyesből az első két helyezett jut ki a májusi, bulgáriai kontinensviadalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik