Foci

Többet nem megy meccsre egy Loki-drukker

Nagyerdei Stadion (nagyerdei stadion, )
Nagyerdei Stadion (nagyerdei stadion, )

Családjával látogatott ki a hétközi labdarúgó Ligakupa-találkozóra egy debreceni szurkoló és, bár volt bérlete, mégsem tudott a szokott helyéről szurkolni. Ezt követően a biztonságiak is minősíthetetlenül beszéltek vele.

Hiába rendelkezett bérlettel, mégsem tudta elfoglalni a helyét egy bérletes és annak családja a Debrecen-Videoton Ligakupa találkozón. A drukker azért nem talált helyet magának, mivel a harminc szektorból, összesen kettőt nyitottak ki a mérkőzésre.

A szurkoló elmondása szerint, amikor nem talált ülőhelyet abban a szektorban, ahová a bérlete szólt, akkor a másik szektor felé vette az irányt. Amikor azonban családjával megérkezett, a biztonságiak elküldték őket, mondván nem is oda szól a bérletük. A drukker ezt követően szóvá tette, hogy a túloldalon nincs hely, valamint nincs kedve ismét megkerülni az egész stadiont, mire a biztonságiak keresetlen szavakkal kiosztották őt gyermekei előtt.

 Fotó: dehir.hu

A DVSC-Videoton meghirdetett meccsre szerettem volna eljutni a családommal, mint bérletes. Tíz éve van bérletünk, négy darab, de olyan magatartással szembesültem, hogy ez volt az utolsó, hogy DVSC-meccsre mentem. Mi az, hogy két szektort nyitnak ki, a többi le van zárva?! Ott álltunk, mert nem volt hely leülni. Nem tudom, hogy ilyen hozzáállással hogy várják, hogy ez a húszezer férőhelyes stadion megteljen, ha azt a kevés embert sem becsülik meg, aki eddig hűséges volt hozzájuk és eljárt a meccsükre. Ráadásul volt annyi biztonsági őr, mint egy megtelt stadionban, és nem beszéltek valami szépen az állva maradt szurkolókkal! Sokan otthagytuk a meccset a méltatlan helyzet miatt. Szégyellje el magát a vezetőség” – idézi a debreceni drukkert a Dehir.

A megyei portál megkereste a DVSC Futballszervező Zrt-t, hogy reagáljanak a szurkoló panaszaira.

Van egy biztonsági előírás, ezt a klubnak be kellett tartani.

A dehir ezután a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordult magyarázatért.

A mérkőzés normál biztonsági kockázatú találkozó volt, a rendőrség a külső biztosítást látta el. A sportrendezvény szervezője és rendezője javasolta, hogy a stadion bizonyos szektorait ne nyissák meg. A rendőrség ezt a javaslatot elfogadta. A belső biztosítás vonatkozásában egyéb kérdésekkel a sportesemény megrendezéséért felelős céghez forduljanak! (vagyis a DVSC Futballszervező Zrt-hez – a szerk)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik