Foci

Magyar focicsapatokkal indulhat az új szuperliga

Csányi Sándor (csányi sándor,)
Csányi Sándor (csányi sándor,)

Egy horvát-macedón kezdeményezés szerint új regionális labdarúgó-bajnokságot indítanának el, melyben hazánk csapatai is szerepelhetnének. A tervek szerint a bajnokság 2018-ban indulna, ám az még kérdéses, hogy az MLSZ támogatná-e az új tornát.

A tervek szerint 13 ország 42 csapatot delegálna a bajnokságba, mely nem kis jelentőséggel bír majd. Bár egyelőre kevés a konkrétum, az új bajnokság téma volt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor és a horvátok első embere, Davor Suker budapesti találkozóján.

Az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő annyit fűzött hozzá a hírekhez, hogy valóban szóba került ez az újítás a múlt heti találkozón, ám egyelőre korai lenne a konkrétumokról beszélni.

 Fotó: MTI

Érintőlegesen szóba került az ügy a Suker-Csányi találkozón. Egyelőre embrionális szakaszban van, érdemben nem történt még tárgyalás az ügyben. Sok-sok részletet kell tisztázni, meg kell vizsgálni, hogy összeegyeztethető-e a hazai és a külföldi versenynaptárral. Egyelőre korai lenne arról beszélni, hogy az MLSZ támogatná-e a Regionális Liga megalakulását. Nyilván csak akkor érdemes a kezdeményezés mellé állni, ha az a magyar foci érdekeit szolgálja” – mondta Sipos a csakfoci.hu-nak.

Horvát lapinformációk szerint a bajnokság a 2018/2019-es szezonban kezdődne meg, ahol hét darab hatcsapatos csoportra osztanák fel az együtteseket. A hírek arról is szólnak, hogy a torna győztese a BL-főtáblára, míg a második helyezett a BL-selejtező negyedik körébe kvalifikálná magát.

Természetesen az első lépésben az UEFA-nak rá kellene bólintania az ötletre, így Csányinak és Sukernek először őket kell meggyőzniük az új bajnokságról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik