Foci

Cristiano Ronaldo amerikai jövőjéről cikkeznek

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

Egyre több pletyka szól arról, hogy Cristiano Ronaldo elhagyja a Real Madrid csapatát. A legújabb találgatások szerint a támadó szerződése lejárta után Amerikába igazolhat, ám az még kérdéses, hogy pontosan hova.

Az MLS a világ legdinamikusabban fejlődő futball-ligája, ez nem is lehet kérdés. A következő szezontól többek között Steven Gerrard is a tengerentúlon rúgja majd a bőrt. És egyes lapok szerint Cristiano Ronaldo is a tengerentúlon köthet ki 2018-ban.

Sports Illustrated szerint már a lehetséges állomások is megvannak a portugál számára. A legvalószínűbb klub a Los Angeles Galaxy csapata, ahol ideális esetben együtt játszhatna Steven Gerrarddal.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Los Angeles-en kívül is akadnak jelentkezők, főleg New Yorkból. A New York Red Bulls sok európai sztárjátékost foglalkoztatott már, így az ottani vezetők értik a dolgukat. Szintén érdeklődik a játékos iránt a frissen alapított New York City, ahol többek között David Villa is játszik.

A legsokkolóbb variáció azonban az amerikai másodosztályban szereplő New York Cosmos lenne. A klubnál szerepel Raúl, így a madridi szálak akár ezt a megoldást is elősegíthetik.

A cikk kitér arra, hogy a váltás valószínűleg csak akkor fog megtörténni, ha Ronaldo szerződése lejár Madridban, aminek dátuma 2018, így addig valószínűleg nem könyvelhet el történelmi sikert az MLS. Lehet, hogy akkor sem…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik