Foci

Újpest: ezért távozik Kovács Zoltán

Kovács Zoltán (kovács zoltán, )
Kovács Zoltán (kovács zoltán, )

A fővárosi klub távozó sportigazgatója nem látja fényesen a klub helyzetét.

Az Újpest labdarúgócsapata kedden hivatalos honlapján, rövid közleményben tudatta, hogy Kovács Zoltán sportigazgató közös megegyezéssel távozik. Az indoklás az volt, hogy a tulajdonos, valamint Kovács elképzelései nem egyeztek. A lila-fehérek korábbi játékosa a csakfoci.hu-nak bővebben is beszélt az okokról:

„Gyakorlatilag nagyon eltérő az elképzelésünk az Újpest további sorsáról. Nekem van egy képem erről a tradicionális klubról. Lehet, én vagyok a naiv, de ilyen sikeres történelem mellett azt gondolom, az Újpestnek olyan klubnak kell lennie, amelyik mind szervezetileg, mind szakmailag úgy néz ki, mint egy bajnoki címre esélyes klub, amelyiknek legalább az esélye megvan erre. A mostani büdzsé viszont nem alkalmas a jelenleginél nagyobb célok elérésére” – mondta a portálnak Kovács, aki szerint ugyan ahhoz képest, mikor visszatért Újpestre, lépett egy nagyot előre a klub, de a következő lépcsőfokot nem látja maga előtt és ez aggasztja.


Fotó: Facebook

Kovács Zoltán elmondása szerint már a nyáron is voltak olyan esetek, hogy olyan labdarúgók érkeztek, akikről ő nem tudott, ráadásul nem is jelentettek erősítést, mert „az Újpest szintjén vállalhatatlanok”. Hozzátette, hiú ábrándnak bizonyult azt hinni, hogy sikerül majd minőségi játékosokat igazolni.

Arra a felvetésre, hogy a drukkerek féltik az Újpestet Kovács sem tudott biztató választ adni:

„Nekem sincsenek megnyugtató érzéseim ezzel kapcsolatosan. Tudomásul kell venni, hogy ami Újpesten zajlik, az mindig a kirakatban is van, és ezen a ponton egyet tudok érteni Újpest polgármesterével abban, hogy akinek nem célja az, hogy az Újpest ismét komoly és meghatározó klub legyen, az nem a helyes úton jár.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik