Foci

BL: kellő hit nélkül nem megy

Arsene Wenger (arsene wenger, )
Arsene Wenger (arsene wenger, )

Majdnem sikerült az Arsenalnak a csoda. A londoni 3-1-es vereségük ellenére nem adták fel, és csak idegenben lőtt gólokkal maradtak le a negyeddöntőről. Az okok.

Arsene Wenger egyértelműen a kellő hit erősségének hiányában látta a kiesés okát a monacói 2-0-ás győzelem után. „Nem könnyű három góllal nyerni idegenben. Az igazat megvallva, bár megvoltak a lehetőségeink ehhez, ám nem sáfárkodtunk megfelelően ezekkel, mert mentálisan nem voltunk elég erősek. Az első mérkőzésen túl sokat hibáztunk és hiába futballoztunk Monacóban nagy elánnal, kiválóan nem sikerült a továbbjutás. Gratulálok a Monacónak, megérdemli helyét a legjobb nyolc között” – összegzett a lefújást követően az Arsenal francia menedzsere. Az Arsenal 14 (!!) tiszta helyzetet puskázott el a visszavágó során, ami tényleg nem mindennapos.


A kudarc okán Wenger kapja a savazást rendesen. Ennek okán megjegyeznénk, bár a kettő nem elválaszható egymástól, de arrafelé a labdarúgás első sorban üzleti vállalkozás és másodsorban sport. Egyszerre kell mindkét egy igan magas szint felett teljesíteni állandóan, mindkét téren sikereket felmutatni.

Afrancia menedszer 1996 óta az Arsenal elsőszámú szakmai vezetője. Tavaly újabb három évvel mehosszabbították a szerződését. Kiesés ide, vagy oda, ez azért nem véletlen.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó, eredmény:

Monaco-Arsenal 0-2 (0-1) (Giroud 36., Ramsey 79.)
Továbbjutott:a Monaco 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik