Foci

Magyar tehetséget hívott próbajátékra a Bayern München

gréczi márton (gréczi márton)
gréczi márton (gréczi márton)

A 15 éves Gréczi Mártonra figyeltek fel a bajorok.

Gréczi Márton, a Kecskeméti TE játékosa korosztálya legnagyobb tehetségei közé tartozik, a kiemelt bajnokságban csak úgy szórja a gólokat és a gólpasszokat. Tavaly 27 góllal zárt, idén alig kezdődött el a tavasz, máris 26-nál tart. Teljesítménye, tehetsége nem kerülte el a szövetségi edzők figyelmét sem, folyamatosan kapja a meghívókat a magyar U15-ös válogatott összetartásaira is – olvasható a kecskemetite.hu-n.

Ezzel azonban nem zárult le a sikerek sora, sőt, új fejezet nyílt számára, ugyanis nemrég olyan levelet kapott, melytől az egész Gréczi-család álla leesett. A kis Marcit a Bayern München hívta meg magához, ami annyit jelent, hogy április közepén kiutazhat a sztárklubhoz, ahol a korosztályos csapat edzéseibe is bekapcsolódhat.

Nagy elismerés ez a Mercedes Kecskeméti Labdarúgó Akadémia számára is, Török László természetesen nagyon örül Gréczi lehetőségének:

„Mindenképpen öröm, hogy egy ilyen nagy klub meghívta. Dicséretet érdemel ezért mindenki, aki segítette a fejlődését, de elsősorban természetesen a játékos. Marci egy extra tehetség, egy igazi talentum, aki előtt persze még rengeteg munka áll, hogy elérje céljait. Röviden úgy tudnám leírni a játékstílusát, hogy nekünk nem kell minden héten Barcelona meccset nézni, ha látni akarjuk Messit, mert itt van nekünk kicsiben. Ahogy eddig is, úgy ezután is minden támogatást meg fog kapni tőlünk. Mindig vallottam, hogy a képzés mellett a tehetség utat tör magának.”

Csima Gyula hosszú ideje a játékos edzője, nem lepődött meg azon, hogy külföldről is felfigyeltek rá:

„Egészen kicsiként is kitűnt a mezőnyből már az UFC-ben, egymaga el tudott dönteni teremtornákat. Azóta is töretlen a fejlődése, az edzéseken is becsülettel dolgozik, és a válogatottnál is elégedettek vele. Meggyőződésem, hogy korosztálya legnagyobb tehetsége, nem véletlenül állnak sorba érte itthon, de most már úgy tűnik külföldről is.”

Természetesen a főszereplő is nagyon várja már a túrát:

„A Bayernt a tévében szoktam nézni, most én is ott lehetek náluk egy pár nap erejéig, nagyon-nagyon várom már. Biztosan nagy élmény lesz egy ekkora klubnál edzeni és bepillantani a kulisszák mögé.” 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik