Foci

Íme az eheti “legbunkóbb labdarúgó díj” jelöltjeink

Joey Barton, Zlatan Ibrahimovic (Joey Barton, Zlatan Ibrahimovic)
Joey Barton, Zlatan Ibrahimovic (Joey Barton, Zlatan Ibrahimovic)

Joey Barton, a QPR labdarúgója nem szívleli Zlatan Ibrahimovicot, a PSG ászát.

A Paris Saint-Germain svéd csatára a Girondins Bordeaux otthonában vasárnap elszenvedett 3-2-es vereség után ragadtatta el magát (mellesleg igaza volt):

“Már 15 éve futballozom, de még soha nem láttam ilyen bírót, mint ebben a szaros országban. Ez az ország nem érdemli meg a PSG-t” – mondta a 33 éves játékos az öltözőbe menet. Azóta nem győz szabadkozni és persze bocsánatot is kért többek közt egy, a legnépszerűbb francia sportlap, a L’Equipe.fr oldalán megjelent videóüzenetben, mondván: “A labdarúgásról és nem másról beszéltem. Nem Franciaországra vagy a franciákra gondoltam”. 

 Joey Barton (fehér 6-os) és Zlatan Ibrahimovic 2013 februárjában egy PSG OM kupameccsen is sösszeszólalkozott
Fotó: europres

Ettől még nem mentek el szó nélkül a kifakadása mellett. A francia liga fegyelmi testülete csütörtökön ül össze. Me Alexis Gramblat sportjogász szerint a szabályzat 407-es paragrafusa alkalmazandó az esetre, amely kimondja: “A Bizottságnak jogában áll büntetést alkalmazni a játéktéren kívül elkövetett szabályszegéseknél is.”

Ennél is beszédesebb Joey Barton – 2012-13 között kergette a labdát Marseilleben és akit az angol futball fenegyerekének tartanak – megnyilatkozása az ügyben. Az angol védekező-középpályás nem annyira kifinomult technikájáról, mint inkább brutális keménységéről és egyszerű, fekete-fehér világnézetéről híres, így elég volt neki egy év és egy-két meccs, hogy összeakaszkodjon a svéd sztárral. Ennek megfelelően Marseille-i kalandja óta ellensége Ibra, így azóta is rendre méltatja annak cselekedeteit. Most speciel annyit szúrt oda: „nyilván nem mondott volna ilyen borzasztó nagy sületlenséget, ha annak idején nem hagy ki néhány osztályt az iskolában”.

Most akkor el lehet dönteni ki nyerhetné a “Ki a legbunkóbb labdarúgó versenyt”?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik